Πριν απο λίγο οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία και ο τόπος της ορκομωσίας της νέας δημοτικής αρχής του νέου διευρυμένου δήμου Συκιωνίων.

Ετσι σύμφωνα με την πρόσκληση:
"Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την Ορκωμοσία του Δημάρχου, των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και των εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας που θα γίνει την 26η Δεκεμβρίου 2010, ημέρα Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η και ώρα 12.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο Κιάτο.
Κιάτο 20 - 12 - 2010
Ο ΙΙΡΟΣΚΑΛΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ Π. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ"



ΣΧΟΛΙΟ 1ο: Δεν ξέρουμε ποιός είχε την ιδέα να ορκιστεί μέσα στην εκκλησία η νέα δημοτική αρχή του Κιάτου αλλά προφανώς είναι επηρρεασμένος απο την επανάσταση του 1821 όταν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όρκισε τους φιλικούς...διότι απο τότε έχει να γίνει ορκομωσία μέσα σε εκκλησία....!
Τώρα στην θέση του Γερμανού θα είναι ο σεβασμιότατος Κορινθίας κ.Διονύσιος και στην θέση του Παπαφλέσα ο κ.Σταματόπουλος...!!!!!

ΣΧΟΛΙΟ 2ο: Κύριε Αναγνωστόπουλε δεν πιστεύουμε να συμφωνείς εσύ με αυτή την ΥΠΟΤΑΓΗ της αυτοδιοικητικής εξουσίας στην Εκκλησιαστική...!
Ούτε ο Θωμαϊδης γιός παπά δεν ορκίστηκε σε εκκλησία..!
Προδόθηκες εκ των έσω...!
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Response to "Ορκίζεται σαν τον Παπαφλέσσα ο Σπύρος Σταματόπουλος στο Κιάτο...!"

  1. Unknown Said,

    και ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βέλου-Βόχας στην εκκλησία ορκίστηκε, είναι και αυτός υποταγμένος στην εκκλησιαστική εξουσία ή αν το ψάξουμε αρκετά θα δούμε ότι είναι μια πρακτική που ακολουθείται συνήθως και όχι παγίως και δεν είναι τίποτα μεμπτό. Όπως και να έχει τέτοια σχόλια περιττεύουν και δεν ασχολούνται με την ουσία.

    Posted on 22 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:05 μ.μ.

     
  2. diogenis Said,

    Ασφαλώς δεν είναι μεμπτό. Η διαθεσή μας ήταν χιουμοεριστική και μόνο.
    Βέβαια αν το δεί κανείς πιο ουσιαστικά σε μία χώρα που δεκαετίες ολόκληρες μιλάμε για τον διαχωρισμό Πολιτείας και Εκκλησίας μάλλον υπάρχει θέμα.
    Αγαπητέ φίλε ο Επίσκοπος ορκίζεται ΜΟΝΟΣ ενώπιον της Εκκλησίας έτσι δεν είναι;
    Αντίθετα η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι ορκίζονται απο την Εκκλησία.
    Ποιός έχει το πάνω χέρι;
    Εμείς διαφωνούμε απόλυτα σε αυτό.
    Δηλαδή στην υποταγή των αιρετών στην εκκλησία. Μπορούν να είναι όσο θρήσκοι ή θρησκόληπτοι θέλουν αλλά στην θέση τους τους έβαλε ο λαός..!
    Σε άλλες χώρες θα μιλούσαμε για Θεοκρατικό καθεστώς..
    Οσο αφορά τον κ.Σταματόπουλο πέρα απο την ουσία δεν έχει κακή πρόθεση η ανάρτηση..!

    Posted on 22 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:24 μ.μ.

     
  3. Parakato.gr Said,

    http://kostasanagnostopoulos.blogspot.com/2010/12/blog-post_1582.html

    Posted on 22 Δεκεμβρίου 2010 στις 8:01 μ.μ.

     
  4. Unknown Said,

    Αγαπητέ Διογένη σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το θέμα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας ήταν, είναι και θα είναι "ζεστό" προς συζήτηση όσο η υπάρχουσα κατάσταση παραμένει αμετάβλητη. Από 'κει και πέρα ο Επίσκοπος ορκίζεται από τον Αρχιεπίσκοπο (τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω) και ο Αρχιεπίσκοπος από την Ιερά Σύνοδο και κάπως έτσι καλύπτεται το όποιο κενό "νομιμότητας" ίσως δημιουργηθεί. Το να ορκιστεί ή όχι ένας αιρετός από την εκκλησία δεν δημιουργεί πρόβλημα. Υπάρχει και ο πολιτικός όρκος άλλωστε. Το γεγονός κατά το οποίο οι αιρετοί ορκίζονται ενώπιον της εκκλησίας για μένα τουλάχιστον είναι εθιμικής φύσεως.

    Σας εύχομαι καλές γιορτές!

    Posted on 23 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:05 π.μ.