Όχι από Π.Κουρουμπλή που τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ με επιστολή του Γ.Παπανδρέου, ΝΑΙ από Ε.Παπαδημητρίου που της στοίχισε τη διαγραφή της από τη Ν.Δ, ΝΑΙ από Α.Αθανασιάδη και Θ.Ρομπόπουλο.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 15.36 και τελείωσε μισή ώρα μετά.155 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ 138 βουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ 5 ψήφισαν ΠΑΡΩΝ και 2 απουσίασαν.

Τελικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π.Κουρουμπλής είπε ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο ενώ ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Α.Αθανασιάδης μετά από πολλές ακροβασίες και υπό την περίεργη ανοχή του Προέδρου της Βουλής που τον άφησε να πάρει το λόγο και κατά την ψηφοφορία είπε το ΝΑΙ, όπως και ο Θ.Ρομπόπουλος.

Η ομιλία του πρωθυπουργού επρόκειτο –σύμφωνα με τον κανονισμό- να «κλείσει» τη συνεδρίαση για να ξεκινήσει η ψηφοφορία. Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από το Κοινοβούλιο να «σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», όπως έκανε και πριν από περίπου μια εβδομάδα, με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε την κατάρρευση της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εγγυάται τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει μπροστά της μία σκληρή διαπραγμάτευση σχετικά με το πλαίσιο διευθέτησης του χρέους».

Άσκησε δε κριτική στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την χρηματοπιστωτική κρίση, λέγοντας ότι πρώτος κατέκρινε την ΕΕ «γιατί δεν βλέπει τα πλεονεκτήματα ενός ευρωομολόγου».

«Ζούμε βαριές και δύσκολες στιγμές» είπε από την πλευρά του στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε πως «ενώπιον των οριακών διλημμάτων, οφείλουμε να σηκώσουμε το βάρος, αλλιώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με οριακές επιπτώσεις, και τότε θα είναι αργά».

Ο κ. Βενιζέλος, ανακοίνωσε επίσης ότι θα προτείνει στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Αλέκο Παπαδόπουλο, να αναλάβει επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου.

Για την επικοινωνία του με τον πρώην υπουργό, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε την Βουλή, απαντώντας έτσι και στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος διατύπωσε την πρόταση αυτή προς τον υπουργό. Εκεί, μάλιστα, προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στους δυο άνδρες.

«Παραβιάζετε ανοιχτές θύρες. Ήδη επικοινώνησα με τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο και πιστεύω ότι αν του ασκηθεί διακομματική πίεση θα μπορούσε να δεχθεί» απάντησε ο Ευ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πέρασε το Μεσοπρόθεσμο με 155 ΝΑΙ! ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ έχασαν από ένα βουλευτή"