Την θέση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την λανθασμένη συνταγή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος επανέλαβε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι η ως τώρα πολιτική έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του λαού και επισημαίνοντας ότι «χωρίς κοινωνική συνοχή κανένα πρόγραμμα δεν αντέχει».

Απάντησε δε στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού περί φυγομαχίας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε να πάρει μέτρα την άνοιξη του 2009, αλλά «το ΠΑΣΟΚ τα τορπίλισε».

Το Μεσοπρόθεσμο δεν θα το ψηφίσει η ΝΔ, τόνισε, γιατί περιέχει «ανεδαφικές εκτιμήσεις, αντιφατικές προβλέψεις, είναι αντιαναπτυξιακό και άδικο κοινωνικά, βάζοντας στο απυρόβλητο τους φοροφυγάδες».

Η κυβέρνηση, είπε στην ομιλία του ο κ.Σαμαράς, εφάρμοσε «πολιτική με αποτέλεσμα το επίμονα υψηλό έλλειμμα και χρέος που εκτοξεύτηκε εκτός ελέγχου». Επισήμανε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης το 2010 έπεσαν έξω και επιτείνουν το πρόβλημα όπως και ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει απλήρωτες υποχρεώσεις, κάτι που εμφανίζει μικρότερο το έλλην

Επανέλαβε ακόμη ο κ.Σαμαράς ότι «συμφωνούμε με στόχους δημοσιονομικής πολιτικής και με τα κύρια εργαλεία, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις διαρθρωτικές αλλαγές».

Τόνισε δε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής τον εφαρμοστικό νόμο αλλά θα υπερψηφίσει άρθρα του που θεωρεί σωστά. «Στηρίζουμε ό,τι πιστεύουμε, κάτι που το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε ποτέ», επισήμανε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει αλλαγές ή δεν την αφήνουν να τις κάνει. «Ποιος τον εμπόδισε για τις αποκρατικοποιήσεις, για την περικοπή δαπανών, για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσία;» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Τέλος, σχετικά με τις λύσεις που παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή, ο κ.Σαμαράς είπε ότι είναι τρεις: ότι το Μεσοπρόθεσμο βγαίνει, κάτι που χαρακτήρισε ψέμα· ότι δεν βγαίνει και θα πάμε σε αναδιάρθρωση, κάτι που χαρακτήρισε μισή αλήθεια γιατί αποκρύπτονται οι συνέπειες· και, τέλος, ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και χρειάζεται αλλαγή, κάτι που είναι η θέση της ΝΔ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Χωρίς κοινωνική συνοχή κανένα πρόγραμμα δεν αντέχει» λέει ο Αντ.Σαμαράς"