Ικανοποίηση για το Μεσοπρόθεσμο

30.6.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Με ικανοποίηση δέχθηκαν την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου από τη Βουλή κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την έγκριση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος από την ελληνική Βουλή, η χώρα έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τόνωση της ανάπτυξης, τονίζουν σε γραπτή κοινή ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο. Ήταν μια ψήφος εθνικής υπευθυνότητας, υπογραμμίζουν οι κ.κ. Ρομπέι και Μπαρόζο.

"Πραγματικά καλή είδηση" η έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο του προγράμματος λιτότητας, δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ, προσθέτοντας ότι είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν στηρίζει αυτό το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Σημαντικό βήμα χαρακτήρισε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας την ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ χαιρέτισε την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου, καλώντας ταυτόχρονα εκ νέου την αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση.

Το ελληνικό κοινοβούλιο έδειξε υπευθυνότητα και τώρα είναι ευθύνη της ΕΕ να δείξει αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, δήλωσε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Γ. Μπούζεκ.

Οι μετοχές των ΗΠΑ σημείωσαν την μεγαλύτερη άνοδο τις τρεις τελευταίες ημέρες, άνοδος που είχε να φτάσει σε αυτό το ύψος από τον Μάρτιο. Η θετική πορεία των μετοχών, οφείλεται, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, στη θετική εξέλιξη που είχε η ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την Ελληνική Βουλή είναι πρόγραμμα "διαθρωτικής ρύθμισης" για να αντιμετωπίσει κατά ένα "θεμελιώδη τρόπο" τα ουσιαστικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζον Λίπσκι.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ικανοποίηση για το Μεσοπρόθεσμο"