Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συνεχίζει το «βιολί» της θυμίζοντας αρθρογράφο της Bild και όχι μια εκ των (θεσμικά) κορυφαίων Ευρωπαίων πολιτικών.

Η καγκελάριος της Γερμανίας κατηγόρησε εκ νέου την Τετάρτη ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη, επειδή σε αυτά «υπάρχει ελάχιστος ζήλος για εργασία», επανερχόμενη στο θέμα, το οποίο ήδη είχε αποτελέσει αιτία να δεχθεί πολλές επικρίσεις.

«Κοίταξα τους αριθμούς, ίσως στην πράξη ο χρόνος εργασίας (αλλού στην Ευρώπη) να είναι (πιο) υψηλός (από τη Γερμανία) σε απόλυτους αριθμούς. Όμως εάν αφαιρέσετε όλες τις απεργίες και τα λοιπά(?), τότε διαπιστώνεται ότι τα σταθερά κράτη είναι συγκριτικά αποτελεσματικότερα», είπε η Μέρκελ.

Τον Μάιο η καγκελάριος είχε πει ότι «θα πρέπει σε κράτη, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία (οι εργαζόμενοι) να μη συνταξιοδοτούνται νωρίτερα σε σύγκριση με τη Γερμανία, όλοι να κάνουν τις ίδιες προσπάθειες».

Όμως, διαθέσιμα στοιχεία αντικρούουν τον ισχυρισμό ότι οι Γερμανοί εργάζονται περισσότερο από άλλους Ευρωπαίους.

Ο μεσοσταθμικός χρόνος εργασίας στη Γερμανία είναι 1.390 ώρες, ενώ στην Ελλάδα φθάνει τις 2.119 ώρες, στην Ιταλία τις 1.773 ώρες και στη Γαλλία τις 1.554 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σίγουρα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ απευθύνεται στο εκλογικό της σώμα και είναι γνωστές οι σχέσεις της με τον αρχισυντάκτη της Bild Κάι Ντίκμαν που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία κατά της Ελλάδας , εξυπηρετώντας την ελίτ της Γερμανίας. Η Μέρκελ χρειάζεται τη στήριξη του λαϊκού μέσου ενημέρωσης για την αποδοχή της πολιτικής της.

Από την άλλη όμως η καγκελάριος της Γερμανίας είναι στην «κορυφή» του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος και παρόμοιες λαϊκίστικες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την σπουδαιότητα του θεσμικού της ρόλο στα δρώμενα της ΕΕ.

Εκτός εάν η Γερμανική ελίτ έχει αποφασίσει να διαλύσει την ΕΕ!


Πηγή : Politis-gr.com
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μέρκελ: Στις χώρες της νότιας Ευρώπης δεν υπάρχει επαρκής ζήλος για εργασία"