Ψηφίζεται ο εφαρμοστικός νόμος

30.6.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Με τις θετικές ψήφους 155 βουλευτών (του ΠΑΣΟΚ και της Έλσας Παπαδημητρίου) η Βουλή έδωσε κατά πλειοψηφία την έγκρισή της στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη - κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ - συμμετείχαν 298 βουλευτές, καθώς απουσίαζαν ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης (ο οποίος δήλωσε με επιστολή του ότι ψηφίζει «όχι» αλλά δεν προσμετράται η ψήφος στο αποτέλεσμα) και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Λιάνης.

«Όχι» ψήφισαν 138 βουλευτές. Συγκεκριμένα, καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ -πλην της κ. Παπαδημητρίου, η οποία ανακοίνωσε παράλληλα την αποχώρησή της από την ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης-, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. "'Όχι" ψήφισαν και οι ανεξάρτητοι Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου (που συγκροτούν το νέο κόμμα "Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών"), Σοφία Σακοράφα, Ευ. Παπαχρήστος, καθώς και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος -λόγω της αρνητικής ψήφου του- διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα.

"Παρών" δήλωσαν οι πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

"Καλά" χαρακτήρισε, από το Βουκουρέστι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Βουλή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

"Έγινε ένα σημαντικό βήμα" τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Με την υπερψήφιση του προγράμματος, ξεκινά ένας γύρος σκληρής διαπραγμάτευσης, ώστε να δοθεί ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας. Στην αντίθετη περίπτωση, την χώρα περιμένει η καταστροφή, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην καταληκτική ομιλία του, με την οποία ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση.

Αυτή τη στιγμή, δεν κρίνεται αν θα καταρρεύσουμε ή όχι, αλλά αν θα κάνουμε ένα ακόμη μοιραίο βήμα προς την τελική κατάρρευση της οικονομίας - την κοινωνική και πολιτική κατάρρευση. Και η πολιτική κατάρρευση θα είναι η δική σας, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

"Η Ελλάδα είναι σε χρεοκοπία που δεν έχει ολοκληρωθεί", εκτίμησε η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ τη θέση του κόμματός του για την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου επανέλαβε ο Γ. Καρατζαφέρης. "Σε ένα άρθρο εκχωρείται ο δημόσιος πλούτος της χώρας" τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Βουλής για τη συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Η συζήτηση, καθώς έχει εισαχθεί στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Πέμπτης, με την ονομαστική ψηφοφορία που αναμένεται να ζητήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε επίμαχα άρθρα.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ



You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ψηφίζεται ο εφαρμοστικός νόμος"