Στο "μικροσκόπιο" του ΣΔΟΕ

30.6.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Στο “μικροσκόπιο” του ΣΔΟΕ έχουν μπει οι τραπεζικοί λογαριασμοί 137 ατόμων, που σχετίζονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά από εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, μεταξύ των ατόμων αυτών υπάρχουν τα ονόματα πρόεδρων ομάδων, προπονητών, διαιτητών, μάνατζερ, στελεχών της ΕΠΟ, ακόμη και εκπροσώπων οργανωμένων οπαδών.

Αφορμή για να δοθεί η παραγγελία προς το ΣΔΟΕ για το άνοιγμα των λογαριασμών και τον έλεγχο κίνησης των συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών, αποτέλεσαν οι καταγγελίες για παράνομο στοιχηματισμό μέσω Ίντερνετ σε εταιρείες του εξωτερικού που οι αποδόσεις είναι αρκετά μεγαλύτερες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη λίστα με τα 137 ονόματα υπόπτων βρίσκονται: 85 πρόεδροι και προπονητές ομάδων, κυρίως της Β’ Εθνικής, 3 στελέχη της ΕΠΟ, 5 άτομα που αναφέρονται ως “σχετιζόμενοι”, 6 διαιτητές, ενώ σημειώνεται ότι έχει ζητηθεί και άνοιγμα λογαριασμών και για άλλους διαιτητές συγκεκριμένων αγώνων, 6 μάνατζερ, 3 άτομα που αναφέρονται στη λίστα ως “άλλοι” (καταγγελία για κέρδη και στοίχημα). Μεταξύ αυτών είναι εκπρόσωποι οργανωμένων οπαδών και ένας πρώην πρόεδρος μεγάλου συνδέσμου διαιτητών.

Την έρευνα διενεργεί η κα. Παπανδρέου, η οποία έχει αποστείλει -ήδη- αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε οκτώ χώρες.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Στο "μικροσκόπιο" του ΣΔΟΕ"