Εικόνες καταστροφής στο Σύνταγμα

30.6.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το Σύνταγμα, μετά τα επεισόδια έξω από τη Βουλή, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς. Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα είναι καλυμμένοι από πέτρες, μάρμαρα, καρέκλες και δοκάρια. Εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα, τράπεζες και ξενοδοχεία επί της πλατείας Συντάγματος, κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων και καμένοι κάδοι απορριμμάτων συμπληρώνουν τη θλιβερή εικόνα. Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, επί της Πανεπιστημίου, καταστρέφοντας γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματοκιβώτιο, το οποίο παραβίασαν, χωρίς ωστόσο, να βρουν χρήματα.

Παράλληλα, διαδηλωτές προπηλάκισαν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κοζάνης, Αλέξανδρο Αθανασιάδη, την ώρα που αποχωρούσε από τη Βουλή. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων ο βουλευτής απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, οι τραυματίες των επεισοδίων ήταν 99 και μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας.

Για τα επεισόδια συνελήφθησαν 17 άτομα, προσήχθησαν άλλα 43, ενώ 49 αστυνομικοί διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο "401" στρατιωτικό νοσοκομείο. Την άμεση διενέργεια έρευνας για βίντεο που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και έχει βγει στη δημοσιότητα και από ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, που δείχνει αστυνομικούς να συνεργάζονται με άτομα που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έξω από τη Βουλή, ζήτησε από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Ελευθέριο Oικονόμου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Παρά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, οι «Αγανακτισμένοι» δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος, προσκαλώντας τον κόσμο να συγκεντρωθεί και σήμερα στις 6 το απόγευμα έξω από τη Βουλή.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Εικόνες καταστροφής στο Σύνταγμα"