Παρακολουθούμε εδώ και καιρό την προσπάθεια των υπαλλήλων της μεγαλύτερης επιχείρησης της έρημης πατρίδας, της ΔΕΗ, να προστατέψουν την επιχείρηση.
Τώρα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις για να μην πουληθεί η ΔΕΗ μας χαρίζουν βράδια απείρου κάλλους αλλά και ρομαντισμού, μιας και είναι καλοκαίρι, κάνοντας αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος και δει εν μέσω τουριστικής περιόδου, δίνοντας έτσι την ‘’καλύτερη’’ εικόνα στη υφήλιο για την πατρίδα μας.
Με όλα όσα γίνονται, η πατρίδα όχι μόνο δεν γλιτώνει από την πτώχευση, αλλά πάει στο γκρεμό μια ώρα αρχύτερα. Ντροπή δεν υπάρχει;
Το ερώτημα είναι ποιος θα σώσει την πατρίδα, οι διοικούντες και οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι όλοι ίδιοι;
Αυτοί που καταπάτησαν κάθε έννοια δικαίου καταστρατηγώντας το Σύνταγμα διοριζόμενοι με πλάγια μέσα ή κατά το λαϊκότερον με γλείψιμο;
Κάθε δημόσιος υπάλληλος έχει ορκιστεί να υπηρετεί την πατρίδα και τους πολίτες με αίσθημα δικαίου και όχι να εξυπηρετεί μόνο το προσωπικό του συμφέρον και το συμφέρον του κόμματος στο οποίο ανήκει.
Τιμούν το όρκο που έδωσαν ή είναι επίορκοι;
Και πόσοι επίορκοι πήγαν στη φυλακή; ΚΑΝΕΝΑΣ, αν και αυτό απαιτούν οι Έλληνες της πλατείας, οι οποίοι πιστεύουν ότι το παρόν πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει νοοτροπία διότι προέρχεται από το δημόσιο κατεστημένο.

Συνδικαλιστές έγιναν αιρετοί, έγιναν Υπουργοί, έγιναν Βουλευτές, έγιναν Νομάρχες, έγιναν Δήμαρχοι.
Όλοι σωτήρες αλλά μόνο του εαυτού τους.
Θα μπει στο εκκολαπτόμενο δημοψήφισμα το ερώτημα για άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων;

Μόνο έτσι μπορούμε να σώσουμε την πατρίδα και να βάλουμε στη άκρη αυτούς που “αγωνίζονται” με όλα τα μέσα για να ταλαιπωρούν τους πολίτες, υπονοώντας ότι αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες των Δημόσιων Οργανισμών και επιχειρήσεων.

Πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολύ σοβαρά τι κάνουμε σήμερα διότι η Ελλάδα έχει καταντήσει όπως ακριβώς λέει μια λαϊκή παροιμία που μου έλεγε η συχωρεμένη η μάνα μου: “πρόβατα σαράντα, τσοπάνηδες εξήντα, σκυλιά εκατόν εξήντα”.

Γιώργος Φιλίππου
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Θα μιλήσουμε για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων;"