Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ και στις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης τόνισε ότι αυτό που συμφωνήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ένα από τα 23 μέτρα - ανάσες που είχε καταθέσει ο αρχηγός του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, το Φεβρουάριο του 2010.

«Δυστυχώς, από τότε μέχρι σήμερα, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, με δυσμενείς συνέπειες στην πραγματική οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, αλλά και στην προώθηση των μεγάλων έργων, όπως οι 5 μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης, προσθέτοντας πως «είναι κι αυτό άλλη μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση, ούτε προτάσεις εξόδου από την κρίση έχει, ούτε διαπραγματεύεται».

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι σχετική δήλωση έκανε κι ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και στη συνέχεια κάλεσε τον Υπουργό Ανάπτυξης «αντί να θριαμβολογεί, να εξηγήσει γιατί η καθυστέρηση των 18 μηνών». Επίσης σημείωσε ότι «ο ισχυρισμός του Υπουργού για όφελος 14 δισ. ευρώ αποτελεί απόπειρα μιας ακόμη κακόγουστης αλχημείας, αφού η κοινοτική συνδρομή του ΕΣΠΑ παραμένει η ίδια».

Ακόμη ανέφερε ότι η Ελλάδα, από την 5η θέση το Σεπτέμβρη του 2009 στην απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, είναι σήμερα στην 20η θέση και κατέληξε λέγοντας πως "η εμμονή του ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να διαστρεβλώνει την αλήθεια και να παραποιεί την πραγματικότητα, πληρώνεται πολύ ακριβά από την οικονομία και ολόκληρη την κοινωνία".

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Υπουργού των Οικονομικών Εύαγγελου Βενιζέλου περί "στρατιωτικής πειθαρχίας" ,ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι «τα περί τανκς και στρατιωτικής πειθαρχίας, των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης, είναι για εμάς απαράδεκτα».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μιχελάκης: Κακόγουστη αλχημεία το όφελος από τα 14 δισ. μέσω ΕΣΠΑ"