Τέλος επιτηδεύματος σε όλους τους φορολογούμενους με «μπλοκάκι» επιβάλλει τελικά το υπουργείο Οικονομικών.

Ο εφαρμοστικός νόμος του κ. Βενιζέλου που ψηφίσθηκε χθες στη Βουλή δεν εξαιρεί από την καταβολή του ετήσιου τέλους ούτε τους εργαζόμενους των 700 ευρώ με εξαρτημένη εργασία που αμείβονται με «μπλοκάκι», ούτε τους ελεύθερους επαγγελματίες που βρίσκονται σε αδράνεια (δεν έχουν καθόλου εισοδήματα) αλλά ούτε και τους μισθωτούς που αποκτούν εισοδήματα και από ελευθέριο επάγγελμα.

Οι φορολογούμενοι αυτοί, κάθε χρόνο θα πληρώνουν το τέλος επιτηδεύματος που ορίστηκε σε 300 ευρώ φέτος και από το 2012 ανέρχεται σε 400 ευρώ εάν έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους και σε 500 ευρώ εάν έχουν την έδρα τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 ευρώ.

Μάλιστα όσοι έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ θα πληρώνουν μέχρι και το 2015 και την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που υπολογίζεται με συντελεστές 1% – 4% στο συνολικό τους εισόδημα.

Από το ετήσιο ειδικό τέλος επιτηδεύματος εξαιρούνται μόνο:

Ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις για τα πρώτα 5 έτη άσκησης της δραστηριότητας.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους εκτός εάν πρόκειται για τουριστικούς τόπους.

Επιτηδευματίες που βρίσκονται 3 χρόνια πριν τη συνταξιοδότησής τους (ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας).


Πηγή : Politis-gr.com
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Βενιζέλιο» χαράτσι στα «μπλοκάκια» των 700 ευρώ"