Επιστολή Παπανδρέου στον Μπαρόζο

1.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Επιστολή με την οποία του γνωστοποιεί ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το μεσοπρόθεσμο σχέδιο και τον εφαρμοστικό νόμο, ζητώντας παράλληλα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ να κινήσουν τις διαδικασίες για τη συνέχιση της ομαλής χρηματοδότησης της χώρας μας, απέστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο κ. Παπανδρέου προτείνει ακόμα την αναστολή, είτε προσωρινά είτε οριστικά, της εθνικής συμμετοχής στη χρηματοδότηση των ταμείων κοινοτικών πόρων για την περίοδο 2011-2013, για χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα όπως η Ελλάδα, ενώ καταθέτει και πέντε άξονες για το σχέδιο ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας μέσα από την απορρόφηση κοινοτικών πόρων, το οποίο, όπως αναφέρει, θα πρέπει να στοχεύει στην ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής και της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Υπερψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή επί της αρχής και επί των άρθρων, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο εφαρμοστικός νόμος για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Επί της αρχής υπερψηφίστηκε μόνον από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την ανεξάρτητη βουλευτή Έλσα Παπαδημητρίου, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία δήλωσε "παρών". Ειδικότερα, υπέρ δήλωσαν 155 βουλευτές, κατά 136 και 5 "παρών".

Στην ψήφιση των άρθρων παρατηρήθηκαν διαφοροποιήσεις στη στάση των κομμάτων, αλλά και μεμονωμένων βουλευτών. Η ΝΔ υπερψήφισε 22 από τα 49 άρθρα και συγκεκριμένα αυτά που αφορούν αποκρατικοποιήσεις, περιστολές δαπανών και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, ενώ καταψήφισε όλα τα φορολογικά και περιβαλλοντικά άρθρα.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Επιστολή Παπανδρέου στον Μπαρόζο"