Την Δευτέρα 11 Ιούλη 230 χλμ ανατολικά της Σόφιας, ένα βυτιοφόρο με 20 τόνους στυρένιο ανετράπη προκαλώντας ένα τοξικό νέφος, αναγκάζοντας τις βουλγάρικες αρχές να εκκενώσουν της ευρύτερη περιοχή από τους 2.000 περίπου κατοίκους της.

Και ενώ μέχρι προσφάτως η Soussaki Logistics -που αδειοδοτήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να στοιβάξει 5.000 τόνους στυρένιο δίπλα στα διυλιστήρια της Motor Oil, κοντά στο ενεργό ηφαίστειο Σουσάκι- ισχυριζόταν πως το "στυρένιο είναι αθώο", ξαφνικά μάθαμε πως είναι καρκινογόνο, όπως εμείς φωνάζουμε εδώ και αρκετούς μήνες.
Παραθέτουμε τον σχετικό σύνδεσμο από το άρθρο της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ"

Όταν λοιπόν έγινε τόσο μεγάλο ζήτημα για ένα βυτίο, ας φανταστούμε σε τι είδους κόλαση θέλουν να μετατρέψουν τη ζωή μας οι επικίνδυνα ξεδιάντροποι "επενδυτές" της συμφοράς και της αρπαχτής της δημόσιας υγείας.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε, πως κάποιοι είχαν τολμήσει να υπαινιχθούν ως ύποπτο τον ανυποχώρητο αγώνα του Κοινωνικού Φόρουμ Κορινθίας ενάντια στην κατασκευή της αποθήκης χημικών στο Σουσάκι. Έριξαν λάσπη με το φτυάρι. Επιστράτευσαν μάλιστα σε αυτή τους την προσπάθεια και έναν "καταξιωμένο οικολόγο" που... φωτογραφήθηκε αγκαλιά με τον διευθυντή της εταιρίας χημικών!
Κάποιοι λοιπόν θα έπρεπε σήμερα να ντρέπονται, γιατί οι ρόμπες τους ξεκουμπώθηκαν εντελώς.

Καλούμε τους κατοίκους του Δήμου Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων και γενικότερα της Κορινθίας σε συνεχή αγώνα μέχρι την τελική νίκη. Στην γνωστή τακτική της λάσπης και της διάσπασης που χρησιμοποιεί το καθεστώς και τα επικοινωνιακά τσιράκια του, εμείς πρέπει να αντιτάξουμε την αποφασιστικότητά μας και την ενωτική δράση.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Το βουλγάρικο (!) στυρένιο προκαλεί καρκίνο"