Αντιδρούν οι πρυτάνεις

15.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Σε συνταγματολόγους απευθύνθηκαν οι πρυτάνεις προκειμένου να λάβουν τις γνωμοδοτήσεις τους αν και σε ποιά σημεία "χωλαίνει" από πλευράς συνταγματικότητας το προσχέδιο για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Χθες, δόθηκαν οι γνωμοδοτήσεις του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Κ. Χρυσόγονου, των καθηγητών της Νομικής Σχολής Αθηνών, Γ. Γεραπετρίτη και Σπ. Βλαχόπουλου, καθώς και του καθηγητή Δημοσίου Δικαίου, Χ. Ανθόπουλου. Οι πρυτάνεις προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, με βάση τις γνωμοδοτήσεις αυτές, στην περίπτωση που θα ψηφισθούν οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο μεταξύ, εκατόν τριάντα τρεις καθηγητές πανεπιστημίων υπογράφουν κείμενο στήριξης της μεταρρύθμισης στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ως απολύτως αναγκαία.

Οι πανεπιστημιακοί στο κείμενο τους επισημαίνουν ότι "το καλό πανεπιστήμιο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανταπεξέλθει η χώρα στο διεθνή ανταγωνισμό" ενώ αναφερόμενοι στην σημερινή κρίση στη χώρα μας επισημαίνουν ότι "περισσότερο από ποτέ η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη σήμερα, από ένα πανεπιστήμιο που θα εναρμονίσει τη λειτουργία του με τα διεθνή ακαδημαϊκά πρότυπα, θα απελευθερώσει τις επιστημονικές δυνάμεις του και θα αποτελέσει κύριο μοχλό για την ανάταξη και ανάπτυξη της χώρας μας."


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Αντιδρούν οι πρυτάνεις"