Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένουν να συμμετάσχει στη Σύνοδο κορυφής που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί αύριο στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να αναχωρήσει προς το μεσημέρι και θα χρησιμοποιήσει τον χρόνο μέχρι την έναρξη της Συνόδου για να κάνει διμερείς επαφές.

Χθες, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για το πώς πορεύεται η χώρα, στη βάση ενός συνεκτικού σχεδίου που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε επίσης στις "εθνικές κόκκινες γραμμές" που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και στις οποίες θα εμμείνει. Πρώτη, μεταξύ αυτών, είναι η βιωσιμότητα του χρέους, ώστε να καταστεί διαχειρίσιμο σε μακροχρόνια βάση.

Στο μεταξύ, σε κλίμα αντεγκλήσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών και με κύρια σημεία αιχμής τις γρήγορες διαδικασίες με τις οποίες συζητείται, την συνταγματικότητα του νομοθετήματος αλλά και τις ρυθμίσεις για τον ΟΠΑΠ και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, άρχισε στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή η επεξεργασία του σχεδίου νόμου σε πρώτη ανάγνωση.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι έχει πλήρη επίγνωση της πολυπλοκότητας του νομοσχεδίου εξήγησε πως ξεκίνησε άμεσα η κοινοβουλευτική επεξεργασία του δεδομένου ότι είναι αναγκαία η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος εντός των προθεσμιών και με αξιοπιστία. Όπως ενημέρωσε πρέπει το νομοσχέδιο να ψηφιστεί έως τις 5 Αυγούστου - οπότε θα κλείσει η Βουλή - καθώς στις 16 Αυγούστου αρχίζει από την Τρόικα ο έλεγχος της εφαρμογής των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου, ο οποίος είναι κρίσιμος για την διαμόρφωση της Έκθεσης σχετικά με το νέο πακέτο βοήθειας προς την χώρα μας.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ενημέρωσε τους αρχηγούς ο πρωθυπουργός"