«Η Αγ. Μαρίνα ως ναός και ως μνημείο»

19.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis


Δέκα μέρες παράταση πήρε η έκθεση «Αγ. Μαρίνα ως Ναός και ως Μνημείο» στην αίθουσα ΚΑΠΗ Βέλου, οδός Αγ Μαρίνας 79, που διοργανώνεται από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του ιερού ναού και από τον Σύλλογο Αποκαταστάσεως Ζημιών Αγ. Μαρίνας.
Σκοπός της έκθεσης είναι η προβολή της ιστορικής αξίας του ναού, ο οποίος είναι ο πρώτος που σχεδίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας Ερνέστο Τσίλλερ το 1884 στην Ελλάδα. Η έκθεση περιλαμβάνει:
-Βιογραφία του Ερνέστο Τσίλλερ
-Ιστορικά στοιχεία του ναού με έγγραφα εκείνης της εποχής, φωτογραφίες από τις αναγεννησιακές τοιχογραφίες και εικόνες από το μαρμάρινο σκαλιστό τέμπλο, μαρτυρίες, αναφορές σε γνωστούς αρχιτέκτονες, γλύπτες και αγιογράφους της εποχής.
-Φωτογραφίες Ιερέων και Ιεροψαλτών από τον πρώτο έως και τους νυν που λειτούργησαν στον ναό
-Έγγραφα σχετικά με την μετακομιδή των λειψάνων της Αγ. Μαρίνας από το Βατικανό
-Έγγραφα του Συλλόγου στα οποία σκιαγραφείται η πορεία της αποκατάστασης των ζημιών του ναού από τον καταστρεπτικό σεισμό του 1981 καθώς και η συμβολή των Βελιωτών σ’ αυτό το έργο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που με τις πληροφορίες τους και τα αρχεία τους μας βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η έκθεση. Ευχαριστούμε όλους τους επισκέπτες της που συμβάλλουν με νέα στοιχεία στον εμπλουτισμό του υπάρχοντος υλικού.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως την Κυριακή 24 Ιουλίου από τις 9-12 το πρωί και 7.30 -10 το απόγευμα.

-Εκκλησιαστική Επιτροπή του ιερού ναού Αγ. Μαρίνας
- Σύλλογος Αποκαταστάσεως Ζημιών Αγ. Μαρίνας.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Η Αγ. Μαρίνα ως ναός και ως μνημείο»"