Ενισχύεται το κίνημα των Ηλιθίων

13.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Tου Σεραφείμ Κωνσταντινίδη

Η προσπάθεια περιστολής της φοροδιαφυγής οδηγείται σε αποτυχία για πολλούς λόγους, αλλά ο σημαντικότερος είναι ότι έχασε το ηθικό πλεονέκτημα. Δεν θεωρείται πλέον δίκαιη!

Οσοι δηλώνουν το εισόδημά τους ανακάλυψαν ότι δεν έχουν κίνητρο και αποτελούν εύκολο στόχο των μαθητευόμενων μάγων. Πλήρωσαν τους φόρους που αντιστοιχούσαν στα εισοδήματά τους και πληρώνουν τα τελευταία χρόνια «έκτακτη», κάθε φορά, εισφορά. Σε λίγες εβδομάδες θα λάβουν νέα λυπητερή, μια ακόμα έκτακτη φορολογία που θα επιβάλλεται έως το… 2015 και ονομάζεται υποκριτικά «εισφορά αλληλεγγύης»! Η εισφορά αυτή επιβάλλεται φέτος στα εισοδήματα του 2010 που ήδη έχουν φορολογηθεί…

Προφανώς, μεγαλύτερη επιβάρυνση από την εισφορά έχουν όσοι δήλωσαν όλα τα εισοδήματά τους. Οι Ηλίθιοι! Βέβαια, όλοι όσοι ανήκουν στην κατηγορία αυτήν δεν είναι αλτρουιστές που δεν θέλουν να φοροδιαφεύγουν. Ορισμένοι δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, αλλά αξίζει και σ’ αυτούς ο χαρακτηρισμός.

Οι υπόλοιποι θα τη γλιτώσουν με μικρές απώλειες γιατί έχουν αφορολόγητα εισοδήματα. Αποφεύγουν τουλάχιστον τους φόρους για τα παλαιά εισοδήματα και θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις μόνον από τον περιορισμό νέων εσόδων. Ενας γιατρός που εκδίδει αποδείξεις (ναι, υπάρχουν) θα επιβαρυνθεί με την έκτακτη εισφορά, ενώ ο συνάδελφός του που δεν έχει την συνήθεια αυτή, όχι. Ποιος είναι ηλίθιος;

Το κράτος είχε ηθικό πλεονέκτημα στο θέμα της φορολογίας. Οι φοροφυγάδες γνώριζαν ότι ήταν σωστό να πληρώσουν φόρους. Η φοροδιαφυγή, όσο διαδεδομένη κι αν ήταν, δεν ήταν αξιέπαινη. Τώρα, μετά την άδικη επέλαση κάθε είδους φόρων, έμμεσων και άμεσων, τακτικών και έκτακτων, στο εισόδημα και την περιουσία, για παρελθόντα έτη και επερχόμενα, η φοροδιαφυγή δεν είναι αδικαιολόγητη! Ενδεχομένως, είναι πράξη δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει την παράσταση «φορολογική δικαιοσύνη» με δύο φάρσες. Η πρώτη εξελισσόταν στα ιατρεία του Κολωνακίου, όπου υποτίθεται έπιασαν μεγαλογιατρούς που δεν έκοβαν αποδείξεις και τελικά καταλάβαμε ότι έγινε πολύς θόρυβος για το τίποτα.

Η δεύτερη παράσταση ήταν πιο θεαματική. Οι αρμόδιοι περιφέρονταν στις μαρίνες και ανακάλυψαν το κοινό μυστικό, ότι δηλαδή «σκαφάτοι» δήλωναν ως επαγγελματικά τα σκάφη τους κερδίζοντας φόρους από την αγορά του σκάφους, αφορολόγητα καύσιμα και απαλλαγή από τα τεκμήρια. Τι έγινε; Τους χάρισαν όσα είχαν κερδίσει έως τώρα, ελπίζοντας να κάνουν δήλωση νομιμοποίησης!

Γι’ αυτό δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Ο μεροκαματιάρης που χτίζει αυθαίρετο για να στεγάσει την οικογένειά του ή αγοράζει διαμέρισμα με ημιυπαίθριο αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο με κάποιον που έχει σκάφος αξίας δύο, πέντε εκατομμυρίων και αποφεύγει να πληρώσει φόρο στα καύσιμα. Γι’ αυτό το κίνημα των ηλίθιων αποκτά δυναμική και δεν θα πληρώνουν φόρους. Αυτή τη φορά επειδή δεν έχουν, όχι γιατί έπαψαν να είναι ηλίθιοι!
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ενισχύεται το κίνημα των Ηλιθίων"