Έκκληση Βενιζχέλου να προσέλθουν οικοθελώς

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί άμεσα στην άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους, συνήθως μεγαλοκαταθέτες, το τελευταίο διάστημα σήκωσαν καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες και τις μετέφεραν σε τράπεζες του εξωτερικού. Στόχος, όπως σημειώνει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, είναι να ελεγχθούν από την Εφορία με βάση το «πόθεν έσχες» για να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα των λογαριασμών αυτών δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν τα τελευταία χρόνια στην Εφορία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κάλεσε από τη Βουλή τους φορολογούμενους αυτούς να προσέλθουν οικειοθελώς και να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους, πληρώνοντας το φόρο που αναλογεί.

Όπως προειδοποίησε ο υπουργός, το υπουργείο Οικονομικών είναι σε θέση, με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, να πληροφορηθεί ποια είναι τα εμβάσματα που έχουν σταλεί το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό και θα καλέσει όλους αυτούς τους καταθέτες να δηλώσουν τα στοιχεία.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο είναι σε θέση να προχωρήσει και στη διασταύρωση τόκων από καταθέσεις στο εξωτερικό αλλά και από τη χρήση πιστωτικών καρτών σε τράπεζες του εξωτερικού.

«Είναι ευκαιρία όποιος θεωρεί ότι έχει κενό με τις φορολογικές αρχές να προσέλθει και να δώσει
τα στοιχεία αυτά, γιατί για το Υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία είναι προσιτά και οι έλεγχοι θα γίνουν», προειδοποίησε ο κ. Βενιζέλος.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους μετέφεραν καταθέσεις στο εξωτερικό"