Μεγαλώνει και άλλο η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν την πρόθεση ψήφου. Συγκερκιμένα, διαφορά τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων, από 2,5 που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση, δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα, που δημοσιεύεται σήμερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται με 29,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 25,5%, το ΚΚΕ με 13%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 4%.

Η δημοσκόπηση δίνει Βουλή με έξι κόμματα, ενώ εντύπωση προκαλεί και η αύξηση του ποσοστού αποχής, το οποίο μέσα σε ένα μήνα διευρύνεται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Σε ότι αφορά τα κόμματα που, σύμφωνα με την VPRC, μένουν εκτός Βουλής, η Δημοκρατική Αριστερά φέρεται να λαμβάνει 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η Χρυσή Αυγή 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 1%, ενώ 5,5% παίρνουν τα «λοιπά» κόμματα. Επίσης η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά συγκεντρώνουν συνολικά 38,6%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ικανοποιημένο από τους κυβερνητικούς χειρισμούς απέναντι στην κρίση είναι μόνο το 8%, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων διακατέχεται από αρνητικά συναισθήματα για την κατάσταση της χώρας.Πηγή: Επίκαιρα
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τέσσερις μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ"