Μοχλός ανάπτυξης η Περιφέρεια

3.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Μοχλό ανάπτυξης χαρακτήρισε την περιφέρεια ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε με τους 13 αιρετούς περιφερειάρχες.
Ο κ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων είπε ότι «κάνουμε μια μεγάλη πράξη μεταφοράς αρμοδιοτήτων, δείχνοντας τη βούλησή μας προς...την κατεύθυνση της αποκέντρωσης, με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για το ΕΣΠΑ, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Και η μεταφορά αυτών των προγραμμάτων στην Αυτοδιοίκηση, ακριβώς εκεί στοχεύει: σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, στη διαμόρφωση της ταυτότητας κάθε Περιφέρειας, στη στήριξη της εργασίας, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην ανάδειξη της Περιφέρειας, κάθε Περιφέρειας, που μπορεί να είναι μοχλός ανάταξης, ανάπτυξης και προοπτικής για όλους τους Έλληνες».
Νωρίτερα, οι περιφερειάρχες συναντήθηκαν με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τους Χ. Καστανίδη και Π. Κουκουλόπουλο. Η άποψη των περισσότερων περιφερειαρχών, σύμφωνα με δηλώσεις τους είναι πως η ανάπτυξη της Περιφέρειας είναι "η μεγάλη ευκαιρία της χώρας" και "αν το πολιτικό σύστημα το συνειδητοποιήσει, τότε η κρίση θα αντιμετωπιστεί ευκολότερα".
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μοχλός ανάπτυξης η Περιφέρεια"