ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ
Με επίσημη δοξολογία στον Ελληνικό Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Σκανέκτιτι της Ν. Υόρκης των ΗΠΑ, οι Παγκόσμιες Ομοσπονδίες Αργολιαίων και Κορινθίων ως και η Ελληνική Σκοπευτική και Κυνηγετική Ομοσπονδία της Αμερικής, τίμησαν την εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ενώ προηγουμένως είχαν συνεορτάσει στα γραφεία του Περιφερειάρχου του Σαρατόγκα Κάουντι, την ημέρα των πολιούχων αγίων.

Στην καθιερωμένη ετήσια επίσκεψή τους στην πόλη Κόρινθο της Ν. Υόρκης είχαν προσκαλέσει σε επίσημο γεύμα το διοικητικό προσωπικό της Περιφερείας και τον Περιφερειάρχη, προσφέροντας ελληνικά φαγητά τα οποία προετοίμασαν ο Πρόεδρος των Αργολιαίων κ. Δημήτριος Σκαρτσάρης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Σκοπευτικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ κ. Στυλιανός Μανής.
Κάνοντας την προσευχή ο ιερεύς Απόστολος Παναγόπουλος έπλεξε το εγκώμιο των παρευρισκομένων αντιπροσωπειών των ελληνικών οργανώσεων που τιμούν με την παρουσία τους την ημέρα αυτή σε ετήσια βάση και ετέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του τέως Προέδρου των ΗΠΑ Οδυσσέως Γκραντ, ο οποίος πέθανε σε αγροικία στα υψώματα Μακγρεγκορι. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κορινθίων κ. Παναγιώτης Δούκας κατά την ομιλία του τόνισε ότι ήγκηκε η ώρα να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για τη δημιουργία εικονοστασίου των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο προαύλιο της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης κ. Ρίτσαρντ Λουκία ομίλησε με υπερηφάνεια διά το έργο και την προσφορά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κορινθίων στας Ηνωμένας Πολιτείας και στην ελληνική διασπορά. Επιδίδοντας δε τιμητικό δίπλωμα στον κ. Δούκα διά την προβολή της Κομητείας στον Ελληνισμό του παρέδωσε επισήμως σημαίες της Κομητείας και των Ηνωμένων Πολιτειών διά τας εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας στας Ηνωμένας Πολιτείας.
Έπλεξε επίσης το εγκώμιο του κ. Γεωργίου Κοτσάκη εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στην Κομητεία του Σαρατόγκα, ο οποίος είναι ο Έφορος σκευοφύλαξ που μεταφέρει την εικόνα των ισαποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Διοικητήριο της Περιφέρειας κατ΄έτος.
Στον αιδεσιμότατο πατέρα Απόστολο Παναγόπουλο ο οποίος και ετέλεσε και τη δοξολογία ως και τον κ. Γεώργιο Κοτσάκη επεδόθησαν τιμητικές μεμβράνες εις ένδειξη ευγνωμοσύνης διά τας προσφερομένας υπηρεσίας των στην παγκόσμια Πανκορινθιακή Ομοσπονδία από τον Πρόεδρό της κ. Παναγιώτη Δούκα.

Ο ομογενής κ. Αντώνιος Βασιλόπουλος, πρώην Πρόεδρος Αρκαδικών Σωματείων στη Ν. Υόρκη, ο οποίος συμμετείχε στην αντιπροσωπεία, στην ομιλία του κατά την ώρα της εκδηλώσεως ανέφερε ότι η Πολιτεία της Ν. Υόρκης τιμά ιδιαιτέρως την πολιτιστική κληρονομιά των πόλεων της Ελλάδος όπου βρίσκονται οι πόλεις Σπάρτη, Ελλάς, Αθήνα, Τροία, Κόρινθος Αττική.
Ο ομογενής Ιωάννης Αγγελόπουλος Σύμβουλος του Προέδρου σε θέματα ομογενειακού προγραμματισμού, τέως Γραμματεύς Αρκαδικών Συλλόγων, ανακοίνωσε στους παρευρισκομένους ότι η Πανκορινθιακή Ομοσπονδία θα προσφέρει δείπνο στα στελέχη του Διοικητηρίου και στα μέλη των αντιπροσωπειών που θα συμμετάσχουν το 2012, την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, δίδοντας την ευκαιρία στα μέλη των αντιπροσωπειών που θα συμμετάσχουν να παραμείνουν και την επομένη ημέρα Σάββατο, να κάνουν περιηγήσεις στη φημισμένη λίμνη Lake George.

Επισημάνσεις έκανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Σκοπευτικής και Κυνηγετικής Ομοσπονδίας στας ΗΠΑ κ. Στυλιανός Μανής ο οποίος ανέφερε ότι είχε επαφές με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο διά τον από κοινού με τας Ομοσπονδίας και το γραφείο του Περιφερειάρχου προγραμματισμό της ανεγέρσεως εικονοστασίου στο προαύλιο των γραφείων της Περιφέρειας.

Ο κ. Μανής ομιλώντας κατά την διάρκεια του πολιτικού μνημοσύνου στη μνήμη του Προέδρου των ΗΠΑ Οδυσσέως Γκραντ και Προέδρου της Αμερικανικής Σκοπευτικής Συνομοσπονδίας, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Γκραντ διέδιδε την ολυμπιακή σκοποβολή η οποία σκοπό έχει να δίδει το δικαίωμα εις τους μυούμενους εις αυτή, εν καιρώ πολέμου να τραυματίζουν αλλά να μη σκοτώνουν και καταστούν αναπήρους οικογενειάρχες οι οποίοι μετά το πέρας του πολέμου θα μπορούν να επουλώσουν τα τραύματά των και να συντηρήσουν τας οικογενείας των. Κατέληξε δε, ότι οι κυνηγοί, σκοπευταί και ψαράδες εφαρμόζουν το πρόγραμμα αυτό στη διατήρηση του περιβάλλοντος και του ανθρωπίνου δυναμικού κάτω από την πνευματική ποιμαντορία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Οι Κορίνθιοι της Νέας Υόρκης τίμησαν τον Απόστολο Παύλο"