Οι μισοί Γάλλοι θέλουν τον Στρος Καν

3.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Το σκάνδαλο δεν πτοεί τους ψηφοφόρους
Υπέρ της επιστροφής του Ντομινίκ Στρος-Καν στην πολιτική σκηνή το 49% των Γάλλων, μετά την απελευθέρωσή του την Παρασκευή, έναντι ποσοστού 45% που δεν την επιθυμεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive που έγινε την Παρασκευή και το Σάββατο και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Parisien.

Η αναλογία αυτή είναι σαφώς υψηλότερη στους οπαδούς της αριστεράς, με το 60% των ερωτηθέντων που ελπίζει στην επιστροφή του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στη γαλλική πολιτική ζωή έναντι ποσοστού 38% που έχει αντίθετη γνώμη. Το ποσοστό αυτό είναι ακόμη υψηλότερο στους δηλωμένους υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, με το 65% να τάσσεται υπέρ έναντι του 33% που διαφωνεί.

Εν τω μεταξύ, μετά τον Φρανσουά Ολάντ την Παρασκευή, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ δήλωσε το Σάββατο ότι δεν διαφωνεί σε μια μεταφορά της ημερομηνίας κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος για το προεδρικό χρίσμα. Η τρίτη εκ των βασικών διεκδικητών, η Μαρτίν Ομπρί, πρώτη γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δεν έχει ακόμη εκφράσει τη γνώμη της για το θέμα.

Οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν στις 9 και στις 16 Οκτωβρίου και θα αναδείξουν τον υποψήφιο των σοσιαλιστών με την ψήφο των συμπαθούντων την αριστερά που επιθυμούν να ψηφίσουν.

Η προσεχής ακροαματική διαδικασία που προβλέπεται από την αμερικανική δικαιοσύνη στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος δεν μπορεί να εγκαταλείψει το αμερικανικό έδαφος καθώς οι δικαστικές αρχές κρατούν το διαβατήριό του, έχει οριστεί στις 18 Ιουλίου.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Οι μισοί Γάλλοι θέλουν τον Στρος Καν"