"Μικροί Φύρερ οι αγανακτισμένοι"

16.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Ακόμα μία φορά προκαλεί με τις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, δημιουργώντας εκ νέου εντάσεις με τις απαντήσεις του σε e-mail απλών πολιτών,

Αγανακτισμένοι και μη κατέκλυσαν το προσωπικό mail του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, με γνώμεις και αρνητικούς σχολιασμούς κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Εφαρμοστικού Νόμου.

Άλλοι συμπολίτες μας κατέθεσαν τη γνώμη τους για την αλόγιστη χρήση αστυνομικής βίας, ενώ η απάντηση που εισέπραξαν ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική.

Ο κ. Πάγκαλος που απηύδησε από τα απανωτά πανομοιότυπα e-mails, αποφάσισε να απαντήσει με επιστολή του σε έναν από τους πολλούς "εκφραστές μιας οργανωμένης ιδεολογίας", όπως αποκάλεσε έναν αγανακτισμένο, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα … μικρό Φύρερ.

"Eξ ονόματος του ελληνικού λαού μπορούν να μιλούν μόνο οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποί του και ουδείς άλλος", αναφέρει μεταξύ άλλων σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, και τονίζει ότι ο ίδιος μίλησε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό, γιατί και δέχθηκε πρωτοφανή επίθεση".

Στην συνέχεια, ο κ. Πάγκαλος ζήτησε από τον "Αγανακτισμένοι εκφραστή μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας" να… διαβάσει το Μεσοπρόθεσμο, γιατί είναι υποχρέωση του "να γνωρίζει ότι η πτώχευση και η επιστροφή στην δραχμή σημαίνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού και φυσικά οι πιο αδύνατοι, δεν θα έχουν κρέας ούτε γάλα ούτε καφέ ούτε ζάχαρη. Οι φτωχότεροι δεν θα έχουν ούτε ψωμί".

Να σημειωθεί ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης καθημερινά δέχεται δεκάδες επιστολές και ηλεκτρονικά μηνύματα.

Απόφασή του εδώ και χρόνια είναι να απαντά προσωπικά σε όλους τους πολίτες. Αυτό συνέβη και με τα πανομοιότυπα ηλεκτρονικά μηνύματα των τεσσάρων πολιτών, η απάντηση του Αντιπροέδρου προς τους οποίους δημοσιεύεται σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο.

Όσο για τα επεισόδια αποκλειστική ευθύνη έχουν οι… διαδηλωτές, αφού όπως γράφει τίποτα δεν θα είχε γίνει, αν κάποιοι δεν επιχειρούσαν να αποκλείσουν ή να καταλάβουν το Κοινοβούλιο.

"Είναι χρέος της δημοκρατικά συντεταγμένης Πολιτείας να υπερασπιστεί το πολίτευμα απέναντι σε όλους όσοι ονειρεύονται να γίνουν μαύροι ή κόκκινοι Φύρερ", καταλήγει.

Από την πλευρά του, ο Θεοδ. Πάγκαλος σχολιάσε για το περιστατικό ότι:

Με έκπληξη σήμερα διαπιστώσαμε ότι το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου φιλοξενούσε τον εξής τίτλο: "Πρόκληση Πάγκαλου κατά διαμαρτυρόμενων πολιτών. Είστε μικροί μαύροι και κόκκινοι Φύρερ.

"Επιστολή ύβρις του Αντιπροέδρου προς τους αγανακτισμένους που βομβάρδισαν το e-mail του", ενώ στο εσωτερικό της εφημερίδας δημοσιεύεται φωτοτυπία της επιστολής του Αντιπροέδρου, από την οποία συμπτωματικά απουσιάζει το όνομα του πολίτη, στον οποίο απαντούσε.

Καταρχήν, η αναφορά περί “βομβαρδισμού” του e-mail του Αντιπροέδρου αποτελεί από μόνη της μια υπερβολή, αν αναλογιστεί κανείς ότι αναφέρεται σε τέσσερα μόλις μηνύματα τη στιγμή που καθημερινά η αλληλογραφία του είναι πολλές δεκάδες.

Δεύτερον, ερωτηματικά προκαλεί η επιλογή του ενός εκ των τεσσάρων πολιτών να δημοσιοποιήσει την επιστολή και, μάλιστα, έχοντας φροντίσει να σβήσει το όνομά του. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι σκοπός που επέλεξε να αλληλογραφήσει με τον Αντιπρόεδρο δεν ήταν η ανταλλαγή ιδεών, η συμβολή στον δημόσιο διάλογο ούτε καν η υπεράσπιση των απόψεών του.

Αν κάτι από όλα αυτά ίσχυε, δε θα έπρεπε ο εν λόγω πολίτης να επανέλθει με νέα επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο, διαμαρτυρόμενος ή αντικρούοντας όσα ο τελευταίος του είχε γράψει;

ίποτα από όλα αυτά δε συνέβη. Αντιθέτως, το μόνο που ενδιέφερε τον πολίτη ήταν η δημιουργία εντυπώσεων και γι’ αυτό τον λόγο φρόντισε να στείλει το κείμενο της επιστολής του Αντιπροέδρου σε μια εφημερίδα, με την οποία ο τελευταίος, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε πολιτική και νομική διαμάχη και, συνεπώς, γνώριζε εκ των προτέρων τι είδους αντιμετώπιση θα επιφύλασσε στο θέμα".
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Μικροί Φύρερ οι αγανακτισμένοι""