Ελλειμμα ηγεσίας

14.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Εστω και με μεγάλη καθυστέρηση αρχίζουν σιγά σιγά να καταλαβαίνουν όλοι στην Ευρώπη ότι το πρόβλημα του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους δεν είναι μόνο ελληνικό, δεν είναι πορτογαλικό ή ιρλανδικό, ούτε της Ισπανίας ή της Ιταλίας που μπαίνουν κι αυτές, με τη σειρά τους, στο κάδρο των χωρών που πιέζονται από τις αγορές και απειλούνται από την οικονομική κρίση.

Είναι σαφές ότι το πρόβλημα είναι συνολικό και ως τέτοιο επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί στη βάση ενός σχεδίου στήριξης των χωρών της Ε.Ε., καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η χρεοκοπία ενός κράτους της ευρωζώνης να λειτουργήσει ως ντόμινο, συμπαρασύροντας ολόκληρη την Ευρώπη.

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι, φοβούμενοι για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις της αναβλητικότητάς τους, αρχίζουν να συζητούν λύσεις για την προστασία των χωρών, όπως είναι η έκδοση ευρωομολόγου, η κυβέρνηση Παπανδρέου επιμένει στην ίδια αδιέξοδη πολιτική που έχουν επιβάλει από κοινού με την Τρόικα.

Είναι πραγματικά ακατανόητο πώς δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα στην κυβέρνηση ότι, παρά τις αιματηρές θυσίες στις οποίες υποβάλλουν τα ελληνικά νοικοκυριά και το στραγγαλισμό των επιχειρήσεων, ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος όχι μόνο δεν επιτυγχάνεται, αλλά, αντιθέτως, το έλλειμμα αυξάνεται.

Τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σοκάρουν. Αποδεικνύεται ότι η μείωση των εισοδημάτων, η δυσβάσταχτη φορολογία για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και η έλλειψη οποιασδήποτε αναπτυξιακής προοπτικής μπορεί να καταδικάζουν την κοινωνία στη φτώχεια και να καθηλώνουν την οικονομία στην ύφεση, αλλά δεν οδηγούν και σε ανάκαμψη της οικονομίας.

Οπως δείχνει η εκτέλεση του προϋπολογισμού, παρά τα άδικα και επώδυνα μέτρα, η χώρα βρίσκεται σε πορεία πλήρους δημοσιονομικού εκτροχιασμού και εμφανίζονται κάθε τόσο και νέες μαύρες τρύπες, με συνέπεια την εκτίναξη του ελλείμματος.

(σ.σ)Αντί να πέσει κατά 4% όπως υπολόγιζαν, εμφανίζει …άνοδο στο πρώτο εξάμηνο – αν είναι δυνατόν – κατά 28%! Αν μάλιστα δεν έκοβαν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα αυξανόταν κατά 70%!

Ισχυρίζονται ότι οι σκληρές θυσίες στις οποίες υποβάλλονται οι πολίτες αποσκοπούν στην μείωση του ελλείμματος. Όμως,….. το έλλειμμα μεγαλώνει με ρυθμούς εξωπραγματικούς.!

Είχε απόλυτο δίκιο ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, όταν προχθές απηύθυνε αγωνιώδες ερώτημα προς όλους τους υπερασπιστές αυτής της Πολιτικής, Έλληνες και ξένους:
«Αν αυτό δεν είναι μάταιες θυσίες σε πολιτικό αδιέξοδο, τότε τι είναι;»


Πηγή : ΕΤ
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ελλειμμα ηγεσίας"