Νέα συνεδρίαση του υπουργικού

14.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει στις 10 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο όπου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος να ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης για τις συζητήσεις στο Eurogroup και να παρουσιάσει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Αναμένεται επίσης να συζητηθούν οι θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει ο πρωθυπουργός στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε χθες συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη ώστε σε περίπτωση που συγκληθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες, να υπάρξει η σχετική προετοιμασία.

Στο μεταξύ, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφ. Financial Times Deutschland ο πρωθυπουργός, καλεί την ΕΕ και το ΔΝΤ να επισπεύσουν τη λήψη αποφάσεων για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

«Η ατμόσφαιρα που επικρατεί δεν μας βοηθά να βγούμε από την κρίση», τονίζει και υπογραμμίζει πως η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύσει την Ελλάδα τότε θα υπονομευτεί το ίδιο το πρόγραμμα, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Θετικός εμφανίζεται έναντι των σχεδίων εταίρων της Ευρωζώνης για επαναγορά μέρους του χρέους από την ίδια την Ελλάδα με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF, στο 50% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων.

Δυστυχώς, η Ευρώπη καθυστέρησε να ανταποκριθεί ακολουθώντας τα γεγονότα, παρά προλαβαίνοντας τις εξελίξεις, τονίζει σε γραπτή του δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος και προσθέτει ότι ήρθε η ώρα των αποφάσεων και αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός εδώ και 18 μήνες έχει διατυπώσει σειρά προτάσεων για μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Νέα συνεδρίαση του υπουργικού"