Αλλαγή χρήσης σε 13 νοσοκομεία (στα οποία δεν περιλαμβάνεται κανένα από την Ήπειρο), μετατάξεις γιατρών, συνενώσεις κλινικών και διοικητική ενοποίηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων περιλαμβάνει το σχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας.

Το σχέδιο αναρτήθηκε χθες το μεσημέρι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, με στόχο τη Δημόσια διαβούλευση τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Η συνένωση των 330 κλινικών και η μεταφορά άλλων 40 σε διαφορετικά νοσοκομεία, οι συνενώσεις των 500 νοσοκομειακών εργαστηρίων, αλλά και οι κρίσεις των γιατρών θα οδηγήσει αρκετούς από αυτούς να υπηρετήσουν σε διαφορετική θέση. Εντός των ορίων του νόμου που ήδη υπηρετούν, θα μετακινηθούν, σε όλη την Ελλάδα, περίπου 600 γιατροί.

Άμεσα πάντως επηρεάζονται οι γιατροί της Περιφέρειάς μας, καθώς για την 6η ΔΥΠΕ προβλέπεται η μετακίνηση 100 γιατρών, με τους 50 να φεύγουν από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και το «Άγιος Ανδρέας».
Οι πρώτες συνενώσεις αναμένεται να γίνουν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με στόχο 83 διοικητές να διοικούν στο εξής τα 133 νοσοκομεία. Στα νοσοκομεία που θα συνενωθούν με μεγαλύτερα, θα υπάρχει αναπληρωτής διοικητής. Στο σύστημα θα υπηρετούν στο εξής 31 διοικητές και αναπληρωτές, λιγότεροι.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ"