Η σύγκρουση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες, με τους συνδικαλιστές να δηλώνουν ανυποχώρητοι και τα περίπτερα να φοβούνται ότι θα μείνουν “άδεια”.

Χωρίς κυριακάτικες εφημερίδες κινδυνεύει να μείνει η Αθήνα και ο Πειραιάς, μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε εφημεριδοπώλες και πρακτορεία για το άνοιγμα του επαγγέλματος στις 2 Ιουλίου.

Οι συνδικαλιστές και τα δύο πρακτορεία (Άργος και Ευρώπη) βρίσκονται στα μαχαίρια το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το νέο καθεστώς που θα ισχύσει στη διανομή Τύπου από τις 2 Ιουλίου, οπότε και ανοίγει το επάγγελμα των εφημεριδοπωλών.

Οι συνδικαλιστές από την πλευρά τους τονίζουν ότι παραμένουν στις θέσεις διανομής (στάσεις) και καταγγέλλουν τα πρακτορεία ότι θέλουν να καταργήσουν το επάγγελμά τους. Ας ακούσουμε τι δήλωσε στο Newsit ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εφημεριδοπωλών Αθηνών κ. Πριγγάρης.
Η κόντρα εφημεριδοπωλών και πρακτορείων έγκειται στον τρόπο με τον οποίον θα διανέμονται οι εφημερίδες και τα περιοδικά, μετά το άνοιγμα του επαγγέλματος. Τα δύο πρακτορεία έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με ιδιωτικές εταιρείες διανομής, στις οποίες σκοπεύουν να παραχωρήσουν τη διανομή του Τύπου μέσα στην πόλη, ενώ έχουν απευθύνει κάλεσμα σε όποιον εφημεριδοπώλη επιθυμεί να συμμετέχει στο νέο καθεστώς, με ελάχιστους να έχουν δείξει ενδιαφέρον, λόγω των αντιδράσεων από τα σωματεία.

Η σύγκρουση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες, με τους συνδικαλιστές να δηλώνουν ανυποχώρητοι και τα περίπτερα να φοβούνται ότι θα μείνουν “άδεια”.
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Κίνδυνος να εξαφανιστούν οι εφημερίδες από τα περίπτερα"