Εισαγγελική παρέμβαση για τα χημικά

1.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου, προκάλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Κ. Λουράντου, σχετικά με τη στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Λουράντος, και με δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, έχει αναφερθεί στην εκτεταμένη χρήση χημικών ακόμη και στο ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα, καθώς και στην δυσχέρεια που παρουσιάστηκε να παραδοθούν φάρμακα στο ιατρείο που είχε δημιουργηθεί εντός του σταθμού.

Στον φάκελο που θα ανοίξει η εισαγγελία για την υπόθεση θα περιλαμβάνεται και οποιαδήποτε άλλη σχετική καταγγελία.

Να μην χρησιμοποιούν χημικά -και μάλιστα ληγμένα από το 1979- οι αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή των συγκεντρώσεων, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, και ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης. Ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ ζήτησε ακόμη από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό να ερευνηθεί το όλο θέμα της χρήσης χημικών ουσιών από την ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, ο ΙΣΑ απέστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους πέντε φιαλίδια χημικών, που χρησιμοποιήθηκαν χθες από τα ΜΑΤ για την απώθηση των διαδηλωτών, προκειμένου να αποφανθεί για τη σύστασή τους.

Ο κ. Τέντες ζήτησε από τους γιατρούς να του προσκομίσουν υπόμνημα με περισσότερα στοιχεία για τη χρήση των χημικών ουσιών και τις επιπτώσεις επί του ανθρώπινου οργανισμού.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να αποφανθεί για τις ενέργειές του, αφού πρώτα λάβει το υπόμνημα, που έχει ζητήσει από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Στο μεταξύ, κατεπείγουσα έρευνα διατάχθηκε για το βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να συνεργάζονται με κουκουλοφόρους, κατά τα επεισόδια της Τετάρτης, έξω από τη Βουλή.

Οι κουκουλοφόροι που εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο να κινούνται στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΛ.ΑΣ., διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι ήταν συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ οι οποίοι νωρίτερα είχαν ζητήσει την προστασία της αστυνομίας από επίθεση που δέχθηκαν σε καφετέρια.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Εισαγγελική παρέμβαση για τα χημικά"