Ξύπνησε το «θηρίο» Βενιζέλος

2.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Δεν έχει περάσει απαρατήρητο από κανέναν μέσα στο ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σήκωσε όλο το παιχνίδι του Μεσοπρόθεσμου πάνω του, χωρίς να υπάρξει κάποια ιδιαίτερη παρέμβαση από πλευράς του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Βενιζέλος κατάφερε να εκτονώσει τη δυσαρέσκεια που είχε συσσωρευτεί για τον προκάτοχό του και να περάσει το Μεσοπρόθεσμο σχεδόν αναίμακτα επαναλαμβάνοντας παράλληλα αρχηγικές εμφανίσεις εντός Βουλής.

Αν και πολλοί έσπευσαν με την επιλογή Βενιζέλου να μιλήσουν για ελιγμό Παπανδρέου, σε αυτή την υπουργοποίηση, ωστόσο φαίνεται ότι τα πράγματα είναι περισσότερο περίπλοκα.

Η εικόνα της δυαρχίας που παρουσιάζει αυτήν την ώρα η κυβέρνηση είναι συνειδητή επιλογή του Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος σαφώς άφθαρτος από τη λαίλαπα του Μνημονίου καταφέρνει και συσπειρώνει δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που ακόμα και μέχρι πρόσφατα κατατάσσονταν στις «προεδρικές.»

Το θέμα είναι βέβαια τι φέρνει η επόμενη μέρα.

Ο κ. Βενιζέλος θα συνεχίσει να κάνει παιχνίδι μόνος του;

Ο κ. Παπανδρέου θα επιτρέψει στον βασικό του εσωκομματικό αντίπαλο να προσπαθήσει να καθαρίσει το παιχνίδι μόνος του; Ή μήπως είμαστε μπροστά σε μια ειλικρινή συναίνεση σε εσωκομματικό επίπεδο;

Πολλοί ήδη μιλούν για δαχτυλίδι που έχει περάσει με έναν τρόπο από το χέρι του πρωθυπουργού στο χέρι του δεύτερου αντιπροέδρου.

Οι συχνές επαφές του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό και η αγαστή συνεργασία, που πλέον έχουν με το διαφοροποιημένο μετά τον ανασχηματισμό περιβάλλον δείχνουν ότι για τουλάχιστον ένα εξάμηνο θα υπάρξει νηνεμία στο κυβερνητικό κόμμα.

Ο κ. Παπανδρέου δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία του να μην ανακατεύεται στα «γήινα» ενώ ο κ. Βενιζέλος δεν έκρυψε τη φιλοδοξία του να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Είναι σίγουρο ότι, μέχρι τον Σεπτέμβριο το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει.
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/64082/xypnhse-to-thhrio-benizelos
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ξύπνησε το «θηρίο» Βενιζέλος"