Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;

1.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Με αυτή τη φράση κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εξέφρασε την οργή του μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη από το παρακράτος.
Το ερώτημα αυτό επανέρχεται σήμερα και νομίζω ότι είναι πολύ επίκαιρο. Ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του μεσοπρόθεσμου γεγονότα τα οποία δεν μας τιμούν ιδιαίτερα ως λαό.

Με την πρώτη δανειακή σύμβαση του Μνημονίου γίναμε υποτελείς των δανειστών μας και ιδιαίτερα των Γερμανών.
Και να προσθέσω εδώ ότι τη δανειακή σύμβαση αυτή μπορούν οι κύριοι βουλευτές να την πάρουν και να τη διαβάσουν από το site του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να πάψουν να λένε παραμύθια και ανακρίβειες στον Ελληνικό Λαό με πρόσχημα ότι δεν τους δόθηκε και έτσι δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν.
Άμα συνδέσω τους δανειστές και ιδιαίτερα τους Γερμανούς με τα όσα έγιναν προχτές στην πλατεία Συντάγματος μας φέρνουν στο μυαλό σκηνές του 1940 με τους κουκουλοφόρους-καταδότες της τότε εποχής.
Μυρίστηκαν φαίνεται Γερμανία και προέκυψαν πάλι κουκουλοφόροι τους οποίους η αστυνομία δεν μπορεί να συλλάβει και τους αφήνει να παρεισφρύουν στις συγκεντρώσεις των πολιτών και να δημιουργούν αυτά που παρακολουθήσαμε από τα ΜΜΕ. Από τα οποία πληροφορηθήκαμε την Τρίτη, ότι την Τετάρτη θα γίνει η ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου στις 2 το μεσημέρι.
Στα ΜΜΕ όμως και ιδίως στην κρατική ΕΡΤ, οι υπάλληλοι έκαναν στάση εργασίας από την 11η πμ μέχρι την 3η μμ.
Εάν επιθυμούσαν όμως η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός να μεταδοθεί η ψηφοφορία απευθείας από την ΕΡΤ θα είχαν ζητήσει την παρέμβαση του προσωπικού ασφαλείας, εν αντιθέσει όμως διολίσθησαν την συζήτηση με την ανοχή του προεδρείου της Βουλής μέχρι τις 3 προκειμένου να πάνε οι καλοπληρωμένοι της συνδρομητικής κρατικής τηλεόρασης στην εργασία τους στις 3 το μεσημέρι και να πληροφορήσουν τον δύσμοιρο λαό για τα συμβάντα των παρ ολίγο κυβερνώντων.
Διότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον κύριοι κυβερνώντες και κύριοι βουλευτές ότι μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα είστε απλά παρατηρητές. Για αυτό το λόγο λοιπόν θέτω το ερώτημα ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο. Πάντως όχι η κυβέρνηση και η Βουλή.

Κωνσταντίνος Καλαντζής
Πρώην Δήμαρχος Νεμέας
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;"