Οι άνδρες θέλουν αγκαλιές και χάδια

16.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Αποτελούν παράγοντα ευτυχίας

Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη που θέλει τις γυναίκες να αποζητούν «αγάπη, στοργή και προδέρμ», οι αγκαλιές και τα χάδια είναι πιο σημαντικές για τους άνδρες που βρίσκονται σε μία μακροχρόνια σχέση, όπως προκύπτει από μία νέα, διεθνή έρευνα.

Οι ερευνητές, οι οποίοι μελέτησαν τις απαντήσεις που έδωσαν οι ενήλικες ερωτηθέντες στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ισπανία, διαπίστωσαν επίσης ότι οι άνδρες ήταν πιθανότερο να είναι ευχαριστημένοι από τη σχέση τους και ότι τα συχνά φιλιά και οι αγκαλιές αποτελούν παράγοντα ευτυχίας για εκείνους.

«Εξεπλάγην λίγο» είπε η Τζούλια Χέιμαν, διευθύντρια του Ινστιτούτου Kinsey στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, που διεξήγαγε την έρευνα, η οποία θα δημοσιευτεί στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.

«Ορισμένα από τα στερεότυπα που έχουμε πηγάζουν από αυτό που μας βολεύει να πιστεύουμε, όπως για παράδειγμα ότι οι άνδρες προτιμούν το σεξ ή οι γυναίκες την οικειότητα από το σεξ» πρόσθεσε η Χέιμαν.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις απαντήσεις 1.000 ζευγαριών και πλέον, ηλικίας 40 με 70, από πέντε χώρες, που ήταν μαζί κατά μέσον όρο 25 χρόνια.

Σε αντίθεση με τους άνδρες οι γυναίκες αισθάνονταν ευτυχέστερες όσο περνούσε ο καιρός. Αν ήταν με τον σύντροφό τους λιγότερο από 15 χρόνια, ήταν επίσης λιγότερο πιθανό να είναι ικανοποιημένες από την σεξουαλική τους ζωή, ενώ μετά την 15ετία το ποσοστό αυτό αυξανόταν.

Οι Ιάπωνες και οι Γιαπωνέζες ήταν σημαντικά πιο ευτυχισμένοι στη σχέση τους σε σύγκριση με τους Αμερικανούς, που ήταν όμως πιο ικανοποιημένοι από τους Βραζιλιάνους και τους Ισπανούς.

Συγκεκριμένα, οι Ιάπωνες ήταν περισσότερες από δύο φορές πιο ευχαριστημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή στη σχέση τους σε σύγκριση με τους άνδρες άλλων εθνικοτήτων.

Οι Γιαπωνέζες και οι Βραζιλιάνες ήταν επίσης πιο πιθανό από τις Αμερικάνες να είναι ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους ζωή.
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Οι άνδρες θέλουν αγκαλιές και χάδια"