Με πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για το θέμα που αφορά τις δεξαμενές αποθήκευσης στο Σουσάκι, θέμα που τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στο 14ο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε ότι "σε περίπτωση που οι επιθεωρητές περιβάλλοντος συμφωνούν με τους κατοίκους για την ανάκληση της άδειας, δεν θα περιμένει την απόφαση κανενός δικαστηρίου ή ελεγκτή νομιμότητας και θα ανακαλέσει την υπογραφή του".

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε μονόδρομο την υπογραφή της απόφασης για την οποία ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες, αποσαφήνισε ότι όταν η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εγκρίνεται, η αδειοδότηση έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Στην συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγ. Θεοδώρων και πολίτες της περιοχής.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δεσμεύουν τον Αντιπεριφερειάρχη και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, ο οποίος σε αντίθετη περίπτωση θα είχε νομικές και αστικές συνέπειες. Το πρόβλημα, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ξεκινά από το 2003 όταν καθορίστηκε η χρήση γης της περιοχής και στη συνέχεια το 2008 όταν ο τότε γενικός γραμματέας της Περιφέρειας άνοιξε το δρόμο έγκρισης της Μ.Π.Ε., με συνέπεια το διοικητικό και νομικό μονόδρομο.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με δικαίωση της αίτησης αναστολής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Ιονίου και Δυτικής Ελλάδας, είτε από το 5ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, δεν μπορούσε να προβεί σε καμία ενέργεια αναστολής, εφόσον αυτή δεν προβλέπεται θεσμικά. Επαναλαμβάνοντας τη θέση του ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι καθοριστική ήταν η φάση καθορισμού χρήσης γης.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Τατούλης επεσήμανε για άλλη μια φορά ότι απαιτείται σοβαρή και υπεύθυνη στάση όλων και σύμφωνα με αυτό οποιαδήποτε αρμόδια απόφαση που προτείνει αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης θα γίνει σεβαστή από την αιρετή Περιφέρεια.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Στους επιθεωρητές πάει το θέμα με τα χημικά στο Σουσάκι..!"