Τον Δήμαρχο Λουτρακίου κ. Κώστα Λογοθέτη και αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Θέμα της συνάντησης, στην οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ήταν το πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την έκδοση περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άδειας εγκατάστασης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για βιομηχανία αποθήκευσης χημικών στην περιοχή Σουσάκι των Αγίων Θεοδώρων.

Ο Δήμαρχος και η αντιπροσωπεία εξέθεσε αναλυτικά στο Γενικό Γραμματέα τους κοινωνικούς και νομικούς λόγους για τους οποίους το Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου έχει προσφύγει κατά της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της εν λόγω μονάδας, ενώ υπογράμμισαν ότι θεμιτό είναι να ανασταλεί κάθε ενέργεια ωσότου εκδοθεί σχετικό πόρισμα από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Ο κ. Λογοθέτης επέμεινε ιδιαίτερα στις περιβαλλοντική επιβάρυνση που θα προκαλούσε η λειτουργία ενός τέτοιου εργοστασίου και υπογράμμισε την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και την ομόφωνη διαφωνία των αυτοδιοικητικών φορέων της περιοχής. Τα κύρια σημεία της επιχειρηματολογίας καταγράφονται σε ψήφισμα που επιδόθηκε στον Γενικό Γραμματέα.

Ο κ. Αποστολόπουλος, αφού διευκρίνισε ότι αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι η εξέταση της νομιμότητας και όχι της σκοπιμότητας των πράξεων της αιρετής Αυτοδιοίκησης, κατέγραψε τη σοβαρότητα των επιχειρημάτων της αντιπροσωπείας υπέρ της ακύρωσης της περιβαλλοντικής μελέτης. Το θέμα της αναστολής της απόφασης άδειας εγκατάστασης αναμένεται να απασχολήσει ειδική τριμελή επιτροπή που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αποτελούμενη από έναν εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έναν εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και έναν εκπρόσωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία θα ελέγξει τη νομιμότητα της απόφασης και θα εισηγηθεί σχετικά στο Γενικό Γραμματέα.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Αντιπροσωπεία του Λουτρακίου πήγε στην Πάτρα σήμερα!"