Τις διαδικασίες δανειοδότησης των δήμων, τα δάνεια των οποίων υπερβαίνουν συνολικά τα 1,8 δισ. ευρώ, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικά κολάσιμες πράξεις θα ερευνήσει η Δικαιοσύνη, έπειτα από παραγγελία, των εισαγγελέων του οικονομικού τμήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας. Αφορμή, αποτέλεσαν τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την αδυναμία αποπληρωμής ενός δανείου του Δήμου Ζωγράφου, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ και η μη πληρωμή των δόσεων ενός ακόμα δανείου του Δήμου Αχαρνών, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα δύο δάνεια είχαν χορηγηθεί στους δήμους από ξένες τράπεζες χωρίς να ζητηθούν εγγυήσεις, κατά την περίοδο 2004-2009 και αν δεν αποπληρωθούν από τους ΟΤΑ θα επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Βάσει των ίδιων δημοσιευμάτων, εξαιτίας των χρεών των Δήμων σε δεδομένη στιγμή υπήρξε κίνδυνος να ακυρωθεί η καταβολή της πέμπτης δόσης του δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Οι εισαγγελείς του οικονομικού τμήματος θα ερευνήσουν την βασιμότητα των δημοσιευμάτων καθώς και αν υπήρξε ζημία του Δημοσίου.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για τα δάνεια των δήμων"