Την Πέμπτη η σύνοδος κορυφής της ΕΕ

16.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Την Πέμπτη θα συγκληθεί τελικά η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης, με απόφαση του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ. Στην ατζέντα θα είναι η χρηματοοικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης συνολικά και το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

"Αποφάσισα να συγκαλέσω σύνοδο των ηγετών των χωρών-μελών της ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου, αναφέρει ο Ρομπάι στην ιστοσελίδα του στο Twitter.

Όπως σημειώνει, στην ατζέντα των συνομιλιών θα τεθούν "η δημοσιονομική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της και η μελλοντική χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος".

Η σύγκληση της συνόδου ανακοινώθηκε παρά το ότι μέχρι και σήμερα το μεσημέρι η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ έβαζε "φρένο" στην άμεση διεξαγωγή της, επιμένοντας πως πρώτα έπρεπε να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις της ομάδας εργασίας για τη διαμόρφωση του νέου προγράμματος για την Ελλάδα "το ταχύτερο δυνατόν".

"Υποθέτουμε ότι ο Βαν Ρομπάι εξέδωσε την πρόσκληση πιστεύοντας ότι θα υπάρχει λύση για την Ελλάδα μέχρι τότε", σχολίασε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την ίδια, η καγκελάριος Μέρκελ θα παραβρεθεί στη σύνοδο.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Την Πέμπτη η σύνοδος κορυφής της ΕΕ"