Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης, στο πλαίσιο τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο και κατά την παρουσία του στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», προέβη στην εξής δήλωση:

“Είμαι πραγματικά συγκλονισμένος, ερχόμενος εδώ, μαζί με το συνάδελφο μου και αγαπητό φίλο υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Ηλιάδη.
Θέλω να εκφράσω, για μια ακόμη μια φορά, εκ μέρους του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, κ. Γιώργου Παπανδρέου και της Κυβέρνησής μας, και πιστεύω, εκφράζοντας και την ομόθυμη στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδος, τα βαθιά μας συλλυπητήρια στον Κυπριακό Ελληνισμό, στις οικογένειες των θυμάτων.
Με συγκίνηση και οδύνη για αυτή τη νέα τραγωδία, θέλω να πω ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα, μέσα στην ευρύτερη συγκυρία της κρίσης, είναι η εθνική ενότητα, είναι η ψυχραιμία και η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεννόηση για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.
Τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και η Ελλάδα, βιώνουμε σήμερα μια ευρύτερη δημοσιονομική κρίση. Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι με την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της Ελλάδος, του Ελληνισμού όπου γης, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Και θα βοηθήσουμε να ξεπεραστούν τα προβλήματα εδώ στην Κύπρο, γιατί μας χρειάζεται η ενότητα του ευρύτερου Ελληνισμού σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία.
Μας χρειάζεται η ευρύτερη συναίνεση και συνεννόηση. Όπως γνωρίζουμε όλοι, δεν είναι μόνο η δημοσιονομική συγκυρία. Είναι η συγκυρία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, είναι τα ευρύτερα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου.
Άρα, οι δύο Κυβερνήσεις, Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, πρέπει, με ψυχραιμία και ενότητα, να υπερβούμε αυτά τα προβλήματα. Και είμαι βέβαιος ότι θα τα υπερβούμε. Συναισθάνομαι και κατανοώ τη συναισθηματική έκρηξη των οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους, αλλά πάνω από όλα, τούτη τη στιγμή, μας χρειάζεται ενότητα και η ευρύτερη δυνατή αλληλεγγύη.
Στηρίζουμε την Κυπριακή Δημοκρατία. Στηρίζουμε τους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνούν και τους αγκαλιάζουμε όλους, με την ίδια αγάπη που έχει δείξει η Ελλάδα σε πολλές άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.
Μαζί θα υπερβούμε αυτή την κρίση. Είμαι βέβαιος, δεν είμαι απλά αισιόδοξος, κρίνοντας και από άλλες εμπειρίες στο παρελθόν, ότι ετούτη τη δοκιμασία θα την ξεπεράσουμε και σφυρηλατώντας την ενότητα, στεγανοποιώντας ισχυρά τους δημοκρατικούς θεσμούς, θα βγούμε νικητές για το καλό του ευρύτερου ελληνισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και βεβαίως της Ελλάδας.”
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Oλοκληρώθηκε η επίσκεψη Μπεγλίτη στην Κύπρο"