Για χαλκευμένα δημοσιεύματα που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και άλλων οργανωμένων συμφερόντων, κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με αφορμή δημοσιεύματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιφέρεια. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει, «η δημόσια διαβούλευση του διαγωνισμού η οποία αποφασίστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο του Απριλίου του 2011 θα ξεκινήσει εντός του επόμενου δεκαήμερου».

Ολόκληρη η δήλωση του Πέτρου Τατούλη έχει ως εξής:

Οι πολίτες της Πελοποννήσου παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες έκπληκτοι άθλια κατασκευασμένα δημοσιεύματα περί δήθεν μη ύπαρξης σχεδίου για το πρόβλημα των απορριμμάτων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσπάθειας αντιγραφής λύσεων που προωθούν άλλες περιφέρειες.

Όμως η αλήθεια είναι γνωστή σε όλους. Σε άλλες Περιφέρειες (Αττική, Δυτική Ελλάδα-Πάτρα) είχαν ετοιμαστεί τεύχη δημοπράτησης που οδηγούσαν σε συγκεκριμένες λύσεις και συγκεκριμένες τεχνολογίες. Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, τα τεύχη αυτά αποσύρθηκαν και μόνη πλέον λύση ήταν να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ανοικτές διαδικασίες και διαβούλευση.

Η αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου σε χρόνο ρεκόρ από την ανάληψη από αυτήν της ευθύνης του ΕΣΠΑ, ολοκληρώνει τη δημοπράτηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα βασίζεται όπως από την ανάληψη των καθηκόντων της δεσμεύτηκε, στη διενέργεια διεθνούς ανοικτού σε όλες τις δοκιμασμένες τεχνολογίες διαγωνισμού με κριτήριο τους μηδενικούς ρύπους, τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού και οικονομικού οφέλους και την ελαχιστοποίηση του υπολείμματος που θα οδηγείται σε ταφή. Η δημόσια διαβούλευση του διαγωνισμού η οποία αποφασίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Απριλίου του 2011 θα ξεκινήσει εντός του επόμενου δεκαήμερου.

Κατά συνέπεια όλα αυτά τα χαλκευμένα δημοσιεύματα αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και άλλων οργανωμένων συμφερόντων από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία έχει έρθει η Περιφέρεια.


You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τατούλης: Στο επόμενο 10ήμερο η διαβούλευση διαγωνισμού για σκουπίδια"