Την αντίθεσή του στην αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% στον τομέα της εστίασης από 1η Σεπτεμβρίου, εκφράζει το Επιμελητήριο Κορινθίας .

Πρόκειται για ένα μέτρο καταστροφικό που θα οδηγήσει σε μείωση την ζήτηση και αναπόφευκτα την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας χωρίς παράλληλα να αυξήσει τα δημόσια έσοδα.
Επιπρόσθετα θα αυξήσει την φοροδιαφυγή και θα μειώσει την ποιότητα των υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.
Μείωση θα καταγραφεί και στα έσοδα του ΟΑΕΕ.

Θα πλήξει τον τουρισμό και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις και έχουν ήδη βιώσει τις συνέπειες λόγω της οικονομικής κρίσης.
Μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου αλλά αντιθέτως να μειώσει , με το νέο φορολογικό νόμο του Οκτωβρίου, τον συντελεστή ΦΠΑ στο 6,5 % για την εστίαση και γενικότερα τις τουριστικές επιχειρήσεις βοηθώντας την ανταγωνιστικότητα και την επιβίωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον σημαντικό αυτό κλάδο .
Τέλος επισημαίνεται πως ο μέσος όρος του ΦΠΑ του κλάδου εστίασης στα κράτη – μέλη της Ε.Ε κυμαίνεται στο 11%, με τη Γαλλία στο 5.5%, την Ισπανία στο 8% και την Ιταλία στο 10%.


Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Διαφωνεί με το 23% στον ΦΠΑ το επιμελητήριο Κορινθίας"