«Να καταγγελθεί πάραυτα το Μνημόνιο» ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές 77 ακαδημαϊκοί των ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία τους για τις εξελίξεις και στα εθνικά μας θέματα.

Επίσης καλούν την κυβέρνηση, επικαλούμενοι «το επαχθές απεχθές βάρος του χρέους για τον ελληνικό λαό», να προχωρήσει σε προσδιορισμό των όρων της Ελλάδας για μία αναδιάρθρωσή του, η οποία «απαραίτητα να περιλαμβάνει και ένα “κούρεμα” ύψους 30%-40%». Ζητούν ακόμη «να κηρυχθεί στάση εξωτερικών πληρωμών μέχρι να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές μας και την Ε.Ε. για τους όρους της αναδιάρθρωσης», να νομοθετήσει άμεσα η κυβέρνηση «την εσαεί λειτουργία του κράτους υπό καθεστώς μηδενικού ελλείμματος», να λάβει μέτρα χρηστής και δίκαιης διακυβέρνησης: δίκαιη φορολόγηση εισοδημάτων και περιουσίας -συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων στο εξωτερικό- δήμευση της περιουσίας καταχραστών δημόσιας περιουσίας, δήμευση περιουσίας που δεν δικαιολογείται από δήλωση «πόθεν έσχες» του ιδιοκτήτη και δραστική περιστολή των δαπανών, αρχίζοντας με περικοπή σε βαθμό τουλάχιστον 50% των δαπανών προς όφελος των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού, βουλευτών, δημάρχων, αντιδημάρχων, κ.λπ. Και, τέλος, να απαιτήσει άμεσα από τη γερμανική κυβέρνηση την πληρωμή του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων.

«Η έξοδος από την πολιτική των Μνημονίων θα ανυψώσει το ηθικό του λαού, απαραίτητη προϋπόθεση για την επαναφορά της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης και για την περιφρούρηση των εθνικών μας συμφερόντων» τονίζουν χαρακτηριστικά, ενώ, θέτοντας τον κ. Παπούλια προ των ευθυνών του, σημειώνουν ότι με «το προσωπικό κύρος και την ηθική δύναμη» της θέσης του πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες «ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει κυρίαρχος του οίκου της και ο λαός μας να αποκτήσει πάλι αυτοπεποίθηση για το μέλλον του».

Οι 77 ακαδημαϊκοί που υπογράφουν -και η πλειονότητα των οποίων είναι μέλη του Hellenic Electronic Center/Professors’ and Ph.D.s’ forum


Πηγή : Politis-gr.com



You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Καταγγελία του Μνημονίου ζητούν 77 ακαδημαϊκοί"