Η αστυνομία του Λονδίνου πραγματοποίησε 42 συλλήψεις χθες την νύκτα, στη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων, από τα οποία καταστήματα πυρπολήθηκαν, την ώρα που οκτώ αστυνομικοί βρέθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο (παραμένουν για νοσηλεία σήμερα οι δύο).

Οι διαδηλωτές κατέβηκαν στο δρόμο, για να καταγγείλουν τον θάνατο πολίτη από αστυνομικά πυρά, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, του 29χρονου Μαρκ Ντάγκαν.

Πυρπολήθηκαν επίσης στη διάρκεια της ίδιας διαδήλωσης, που ξεκίνησε με τρόπό ειρηνικό, αρκετά οχήματα--ανάμεσα στα οποία ήταν δύο περιπολικά κι ένα διόροφο λεωφορείο.

Τους διαδηλωτές επιχείρησαν να διαλύσουν, για πολλή ώρα μάταια, έφιπποι αστυνομικοί.

Από τους διαδηλωτές, νοσηλεύτηκαν τελικά 10, σύμφωνα με τη διοίκηση των ασθενοφόρων του Λονδίνου.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε σήμερα "απαράδεκτη και αδικαιολόγητη" τη διαδήλωση, ιδίως τις πυρπολήσεις, που επακολούθησαν, ανέφερε : "έχει ξεκινήσει έρευνα".

Τελικά, μόνον το ξημέρωμα σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία κατάφερε να σβήσει όλες τις εστίες φωτιάς.

Εκπρόσωποι της αστυνομίας σχολίασαν ότι "εξεπλάγησαν, επειδή η κινητοποίηση ήταν κατ'αρχάς ειρηνική, όμως η εξέλιξή της συνοδεύτηκε με απροσδόκητα έντονη βία".

Η βία, σύμφωνα με συγκλίνουες μαρτυρίες, ήταν πράγματι τόσο έντονη, ώστε πολλά μμε στο Λονδίνο αναφερόμενα σήμερα σε αυτήν κάνουν τη σύγκριση με τις βιαιοπραγίες στη διάρκεια του 1985, στο Τότεναμ, οπότε ένας βαθμοφόρος αστυνομικός έχασε τη ζωή του.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Δεκάδες συλλήψεις μετά τις ταραχές στο Λονδίνο"