Εικόνα κυβέρνησης διακοπών, απόλυτης σύγχυσης και αδιεξόδου δίδει η «κυβέρνηση των Μνημονίων».

Τη στιγμή που οι ελληνικές υποθέσεις κάθε άλλο παρά καλά πάνε στην Ευρώπη και ο υπουργός Οικονομίας, κ. Βενιζέλος, εκλιπαρεί τους Ευρωπαίους για πολιτική λύση στο θέμα των εγγυήσεων που ζητά από την Ελλάδα μια σειρά από μέλη της Ε.Ε. για ναπουν το «ναι» στο δανεισμό της χώρας μας, ο πρωθυπουργός αποφασίζει να παρατείνει τις ήδη πολυήμερες διακοπές του.

Κι όλα αυτά στο φόντο πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Παπανδρέου είναι πολύ πιθανόν να ματαιώσει την ομιλία που παραδοσιακά έκαναν όλοι οι πρωθυπουργοί ενώπιον των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της συμπρωτεύουσας, στο πλαίσιο της ετήσιας Εκθεσης της Θεσσαλονίκης.

Είναι φυσικό, βέβαια, να προβληματίζεται το πρωθυπουργικό περιβάλλον εάν πρέπει να μιλήσει ο κ. Παπανδρέου, σε κλοιό πανίσχυρων αστυνομικών δυνάμεων και γύρω από το κτίριο να υπάρχουν χιλιάδες Αγανακτισμένοι που θα τον αποδοκιμάζουν.

Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί πρωτοφανές γεγονός που ουδέποτε έχει ξανασυμβεί στο σημαντικό πολιτικά και οικονομικά θεσμό της Εκθεσης. Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να διαψεύσει τις πληροφορίες, λέγοντας ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο πρωθυπουργικό πρόγραμμα θα έχει ως στόχο να φανεί εντός και εκτός Ελλάδας ότι η παρουσία του κ. Παπανδρέου στην Εκθεση είναι λιτή. Κάτι τέτοιο όμως ελάχιστα πείθει.

Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση αδυνατώντας να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία διογκώνονται εξαιτίας των λανθασμένων πολιτικών της, αφήνει τη χώρα να πορεύεται με τον αυτόματο πιλότο, ενώ η ίδια κινείται ακόμα σε ρυθμούς καλοκαιρινών διακοπών.


Πηγή : ΕΤ



You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Εικόνα κυβέρνησης διακοπών, απόλυτης σύγχυσης & αδιεξόδου"