«Μην μας πιέζετε άλλο»

21.8.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Την αλλαγή του κλίματος από τον Οκτώβριο έως το τέλος του έτους επιδιώκει η κυβέρνηση μέσω της βελτίωσης των οικονομικών δεδομένων. Το διάστημα εκείνο θα μπαίνουν σταδιακά στη θέση του τα διάφορα κομμάτια του παζλ. Στις αρχές Οκτωβρίου κατατίθεται στη Βουλή το Εθνικό Φορολογικό Σχέδιο και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ενώ θα ολοικληρώνεται, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, και η ανταλλαγή ομολόγων.

Επίσης θα ξεκινήσει η ουσιαστική συνδρομή της ομάδας των τεχνοκρατών που στέλνει η Κομισιόν για θέματα εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και απορρόφησης του ΕΣΠΑ. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο, θα δοθεί ουσιαστική ανάσα στον προϋπολογισμό, στο τραπεζικό σύστημα και θα ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά.

Για αν γίνει όμως αυτό, σημειώνει σήμερα το «Βήμα της Κυριακής», θα πρέπει να προηγηθεί μια απαιτητική διαπραγμάτευση του Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα για χαλάρωση της λιτότητας, καθώς η μεγάλη ύφεση έχει εκτροχιάσει τους στόχους του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Υπό συζήτηση βρίσκεται η κατάργηση φοροαπαλλαγών, επανεξέταση του ΦΠΑ από μηδενική βάση και κατάργηση φόρων που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, όπως ο ΦΠΑ στα ακίνητα και ο φόρος πολυτελείας για τα Ι.Χ.
Το μήνυμα της κυβέρνησης προς της τρόικα, όπως επισημαίνει ανώτατη κυβερνητική πηγή θα είναι: «Μην μας πιέζετε άλλο, για να καταφέρουμε να κρατήσουμε την οικονομία στο σωστό δρόμο».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Μην μας πιέζετε άλλο»"