Κατά των απολύσεων στο Δημόσιο τάσσεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», τονίζοντας πως αποτελεί την τελευταία λύση σε περίπτωση αδιεξόδου.

«Η απόλυση δεν είναι επιλογή κι όταν προκύπτει, είναι προϊόν έσχατης ανάγκης... Ταυτίζομαι απολύτως με την προσπάθεια για τον εξορθολογισμό του κράτους που σημαίνει αναδιάρθρωση υπηρεσιών, περιορισμό της σπατάλης και ασφαλώς μείωση προσωπικού που το μέγεθός του συχνά επιτείνει τη γραφειοκρατία. Η διαχείριση όμως τέτοιων θεμάτων περιλαμβάνει κανόνες με κοινωνική ευαισθησία».

Ο Δημήτρης Ρέππας υπογραμμίζει «οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι για την οικονομία και την κοινωνία ότι είναι το οξυγόνο για την ανθρώπινη ζωή. Οι δημοκρατικές ρήξεις και ανατροπές περιλαμβάνουν και συγκρούσεις και αυτό συνιστά μία πρόκληση που επιβεβαιώνει την προστιθέμενη αξία της πολιτικής».

Επισημαίνει πως οι μεταρρυθμίσεις γίνονται για τους ανθρώπους και τονίζει χαρακτηριστικά: «Όποιος φιλοδοξεί να νικήσει το λαό και την κοινωνία, νομίζοντας πως κατέχει την εξ αποκαλύψεως αλήθεια που ο λαός αδυνατεί να αντιληφθεί την αξία της, τότε δεν εκπροσωπεί τα συλλογικά συμφέροντα των πολιτών».

Επαναλαμβάνει, τέλος, τη φράση του Πρωθυπουργού ότι «ο τόπος έχει ανάγκη από αλλαγές και όχι από εκλογές», αφήνοντας παράλληλα αιχμές για όλους όσοι ζητούν πρόωρες εκλογές και κυρίως κατά της ΝΔ, και διερωτάται: «Γιατί είναι καλύτερη μία αναγκαστική κυβερνητική συνεργασία έπειτα από εκλογές, από μια συνεργασία που προκύπτει εκουσίως ως πολιτική επιλογή;»

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ρέππας: Προϊόν έσχατης ανάγκης οι απολύσεις στο Δημόσιο"