Οδεύουμε προς νέο εκβιασμό;

29.8.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Την περασμένη Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Δεν δίστασε να παραδεχθεί, ενώπιον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τις αστοχίες σε έλλειμμα και ύφεση, λέγοντας ότι η ύφεση απειλεί ευθέως την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την τρόϊκα η αναπροσαρμογή του στόχου της μείωσης του ελλείμματος. Μια ημέρα μετά, ο ίδιος δήλωνε ότι η κυβέρνηση δεν σκέπτεται να επαναδιαπραγματευθεί τους δημοσιονομικούς στόχους.

Η επικοινωνιακή πρόκληση σύγχυσης, ηθελημένα ή ακούσια, από το οικονομικό επιτελείο, σχετικά με την πιθανή επαναδιαπραγμάτευση του στόχου του ελλείμματος λόγω της ύφεσης, που τρέχει από το 4,5% στο 5,3%, δεν εξωραϊζει, σε καμία περίπτωση, την αρνητική πραγματικότητα για την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Και, δυστυχώς, δεν αποτρέπει τη λήψη νέου πακέτου επώδυνων μέτρων, παρά τις επίσημες διαψεύσεις του αρμόδιου υπουργού.

Είναι προφανές, όπως πιστεύουν και οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ότι οι φραστικές παλινωδίες, με τα συνεχή «ήξεις – αφήξεις» του «τσάρου», οφείλονται στο γεγονός ότι η τρόϊκα θα ενοχληθεί αν πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις η κυβέρνηση στέλνει τέτοια πολιτικά μηνύματα που παραπέμπουν σε αδυναμία τήρησης των δεσμεύσεών της.

Κοντός ψαλμός αλληλούϊα, όμως. Το κλιμάκιο της τρόϊκας, που έρχεται μέσα στην εβδομάδα, θα διαπιστώσει τις κυβερνητικές αστοχίες και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το επόμενο βήμα θα είναι και νέα μέτρα. Ηδη, άλλωστε, από το Σεπτέμβριο μας έρχονται τα προηγούμενα, όπως οι αυξήσεις στον ΦΠΑ και τα ραβασάκια της Εφορίας για έκτακτες εισφορές και τέλος αλληλεγγύης, που είχαν αποφασιστεί προκειμένου να καλυφθεί το επιπλέον έλλειμμα, που ανακαλύφθηκε πριν από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση, η αδιέξοδη οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, καταλήγει στο να αναπαράγει διαρκώς το φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Στέλνει το λογαριασμό της δικής της αποτυχίας στους Ελληνες φορολογούμενους για να καλύπτει τις «μαύρες τρύπες» που δημιουργούνται, αφού τα μέτρα που λαμβάνονται δεν αποδίδουν και χρειάζονται συνεχώς καινούργια μήπως και διορθωθούν οι προηγούμενες αποκλίσεις. Με αυτό τον τρόπο, όμως, και οι θυσίες των πολιτών, δυστυχώς, πηγαίνουν χαμένες.


Πηγή : ΕΤ

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Οδεύουμε προς νέο εκβιασμό;"