Την Τετάρτη 17 Αυγούστου, μετανάστες/πρόσφυγες από το Πακιστάν, αντιπρόσωποι του συλλόγου τους, τα θύματα των επιθέσεων και μια αντιπροσωπία από συλλογικότητες της περιοχής (μεταξύ των οποίων και το Κοινωνικό Φόρουμ Κορινθίας) έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου, ζητώντας την διερεύνηση των πρόσφατων περιστατικών ρατσιστικής βίας και την παράδοση των υπευθύνων στην δικαιοσύνη.

Όπως είναι γνωστό τις τελευταίες ημέρες κάποιοι εντελώς απρόκλητα τριγυρνούν στην Κόρινθο, κατεβαίνουν από το αυτοκίνητό τους και αφού ρωτήσουν το θύμα τους τι εθνικότητας είναι, το γρονθοκοπούν βάναυσα.

Η Αστυνομία κατά τη πάγια τακτική της προσπαθεί να αποδώσει τα γεγονότα ως "μεμονωμένα περιστατικά" που πηγάζουν από "προσωπικές διαφορές", ακόμα κι όταν τα γεγονότα προφανώς διαψεύδουν αυτή την υπόθεση. Για παράδειγμα υπάρχουν μαρτυρίες πως ένας συγκεκριμένος υπάνθρωπος άσκησε το αποτέλεσμα της διαταραγμένης ψυχικής του υπόστασης σε δύο διαφορετικούς (και άσχετους μεταξύ τους) μετανάστες/πρόσφυγες την ίδια ημέρα. Πρόκειται για ξεκάθαρη ρατσιστική βία και όποιος δεν το βλέπει (ή δεν θέλει να το δει) διευκολύνει την εξάπλωση του φαινομένου, το οποίο αν συνεχιστεί θα έχει -εκατέρωθεν- απρόβλεπτες συνέπειες.

Το Κοινωνικό Φόρουμ Κορινθίας καταγγέλλει την ρατσιστική βία απερίφραστα, χωρίς να κάνει "ανακρίσεις" ή να βγάζει "πορίσματα". Αυτά είναι η μόνη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει η Αστυνομία. Δεν μας αφορά! Δική μας δουλειά είναι να πιέζουμε τη Αστυνομία να κάνει τις έρευνες σωστά και να μην αφήνει τις φασιστικές ομάδες να δρουν ανεξέλεγκτα.

Πιστεύουμε πως επί του θέματος πρέπει να επιληφθεί άμεσα ο Εισαγγελέας ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Υπενθυμίζουμε πως αντίστοιχες επιθέσεις είχαν γίνει στο Λουτράκι στις 11 Ιούνη τις οποίες και καταγγείλαμε άμεσα.
Για εμάς η υπεράσπιση των πιο απάνθρωπα εκμεταλλευόμενων εργαζομένων, που είναι οι μετανάστες/πρόσφυγες, το σύγχρονο προλεταριάτο, είναι βασικό και αναπόσπαστο στοιχείο του αγώνα μας. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κανενός είδους "ανάκριση".

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη βία που αγριεύει συνεχώς, με θύματα μετανάστες/πρόσφυγες και γνωρίζουμε πως τα ίδια άτομα που τώρα ασκούν το φασιστικό τους μένος, σε λίγο καιρό θα κάνουν τα ίδια στους επόμενους "αντεθνικούς" στόχους - όποιον διαμαρτύρεται και αγωνίζεται για δικαιώματα και εργατικές κατακτήσεις.

Γενικότερα πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται κανένας λόγος και καμία αφορμή (ή "έρευνα") για να καταγγέλλουμε καθημερινά τον ρατσισμό και τον φασισμό, πόσο μάλλον τώρα που είναι νωπά τα αποτελέσματα τους στην Νορβηγία.
Εφιστούμε για άλλη μια φορά την προσοχή στους κατοίκους της Κορινθίας και τους καλούμε να αντιδρούν δυναμικά κάθε φορά που κάποιοι (από θέληση ή από αφέλεια) εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού. Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο τραγικό.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
20.08.2011




You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Φαινόμενα ρατσιστικής βίας στην Κόρινθο..!"