Το πρωί της Πέμπτης 25 Αυγούστου στο χώρο των αποθηκών ΑΣΟ ξεκίνησε τις εργασίες του το Συμπόσιο με τον τίτλο ΕΚΔΙΚΗΣΗ στο πλαίσιο της 3ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράματος.
Σε μία σεμνή τελετή, η διεθνούς φήμης γλύπτρια κ. Καλλιόπη Λεμού ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης του δήμου Σικυωνίων.
Την απόφαση διάβασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων κ. Τάσος Λεονάρδος, ενώ ο δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος της έδωσε το κλειδί της πόλης.
Οι εργασίες του συμποσίου συνεχίστηκαν με συζητήσεις για τα όρια του Θεάτρου και των Εικαστικών, διάλογο πάνω στο θεατρικό έργο ΑΙΑΣ που παρουσιάστηκε την Τετάρτη το βράδυ και ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων του θεάτρου με θέμα την εκδίκηση.
Το μεσημέρι οι παριστάμενοι είχαν τη χαρά και την τιμή να απολαύσουν την Λιβανέζα ποιήτρια Ετέλ Αντνάν, να ακούσουν τον Θεόδωρο Τερζόπουλο να διαβάζει το ποίημά της «Ανεκτικότητα» το οποίο γράφτηκε ειδικά για την 3η Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος.
Ο δήμαρχος Σικυωνίων, κ. Σπύρος Σταματόπουλος, με έναν λιτό και περιεκτικό λόγο έπλεξε το εγκώμιο της Ετέλ Αντάν σημειώνοντας τα στοιχεία εκείνα της ποίησής της που συγκλονίζουν με την δυναμική τους.
Η λιβανέζα ποιήτρια τιμήθηκε από το δήμαρχο Σικυωνίων τόσο για την συνολική προσφορά της όσο και για τη συμμετοχή της στην «Εκδίκηση».
Το βράδυ πραγματοποιήθηκε Παράσταση «Η εκδίκηση του Αχιλλέα» στο χώρο του αρχαίου θεάτρου Σικυώνας από το International Dreamshot Company, σε σκηνοθεσία του γερμανού Φρανκ Ράντατζ με τους Γκέτς Άργκους και Κλαούντια Μπούρκχαρτ.
Η παράσταση συγκλόνισε με τη δύναμη των ερμηνειών, και παρότι αποδόθηκε στη γερμανική γλώσσα (υπήρχαν ελληνικοί υπότιτλοι) κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων την παρακολούθησαν μέχρι το τέλος.
Το Συμπόσιο συνεχίζει τις εργασίες του και σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου στο χώρο των αποθηκών ΑΣΟ ενώ το βράδυ, ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση ΕΡΗΜΟΣ στο χώρο του ναού του Αγίου Νικολάου στο Βασιλικό, με τον ιταλό ηθοποιό Πάολο Μουζίο και τον Θεόδωρο Τερζόπουλο.


You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ο δήμος Κιάτου τίμησε την Λιβανέζα ποιήτρια Ετέ Αντάν"