Θα τελειώσει το σχολείο της Συκιάς

24.8.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη συνεδρίαση του στις 22 Αυγούστου 2011, υπερψήφισε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε και ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για την υλοποίηση του έργου «Αποπεράτωση Κατασκευής ειδικού σχολείου Τ.Κ. Συκιάς στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης», με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Σκοπός του έργου, είναι η αποπεράτωση του χώρου του σχολείου της Συκιάς, ώστε αυτό να μετατραπεί σε ειδικό σχολείο που θα καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για την εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές ανάγκες. Στις εργασίες αυτές, περιλαμβάνεται η κατασκευή νέων χώρων υγιεινής, τουαλέτες παιδιών (ΑΜΕΑ) και η κατασκευή δικτύων όπως νέο δίκτυο αποχέτευσης, νέο δίκτυο ύδρευσης και καινούρια εγκατάσταση ισχυρών ρευμάτων.

Με την αποπεράτωση των εργασιών, το σχολείο θα αποτελέσει το δεύτερο δημόσιο ειδικό σχολείο του νομού και το μοναδικό ειδικό σχολείο της δυτικής Κορινθίας, για να εξυπηρετήσει τις οικογένειες που αποτελούνται από άτομα με ειδικές ανάγκες και να εξασφαλίσει το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση, των μαθητών με ιδιαιτερότητες.

Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Θα τελειώσει το σχολείο της Συκιάς"