Οταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς προειδοποιούσε για τον κίνδυνο «ντόμινο» στην Ευρώπη, με αφορμή την ελληνική κρίση, τότε οι ξένοι ηγέτες, ακόμη και η πλειοψηφία όσων ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, κώφευαν. Κοιτούσαν μόνο το πώς θα προωθήσουν τα σχέδιά τους μέσω του κ. Γιώργου Παπανδρέου, στηρίζοντας εμμέσως τα παιχνίδια των κερδοσκόπων και τη διασφάλιση των χρημάτων των δανειστών.

Μιλούσε ο κ. Σαμαράς για την υιοθέτηση του ευρωομολόγου και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά αυτοί επέμεναν σε πολιτικές που διαιώνιζαν την ύφεση και δεν έδιναν καμία αναπτυξιακή προοπτική.

Είχε πει ο πρόεδρος της Ν.Δ., όταν όλοι σιωπούσαν και ισχυρίζονταν ότι η Ελλάδα είναι «Τιτανικός» και «μαύρο πρόβατο της Ευρώπης», ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι με απίστευτες αναταραχές γύρω της, που απειλούν να αποσταθεροποιήσουν όχι μόνο την ίδια αλλά κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δίπλα της». Τώρα άπαντες συνειδητοποιούν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ., που τον «στρίμωχναν» στα φόρα, είχε απόλυτο δίκιο στις προβλέψεις του και η κρίση απειλεί και άλλες χώρες, αλλά επί της ουσίας το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και την ευρωζώνη.

Χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε δηλώσεις του επισήμανε για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην Ευρώπη πως «αυτή την ώρα οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να επιδείξουν ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως ταχύτητα. Και αν τελικά δεν επιλέξουν το ευρωομόλογο, που για μας -το φωνάζουμε καιρό- είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση, τότε τουλάχιστον θα πρέπει να ενισχύσουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης, ώστε να καταλάβουν οι κερδοσκόποι ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη, ότι έχει τα πολεμοφόδια να τους αντιμετωπίσει. Μόνον έτσι θα τους αποθαρρύνει και μόνον έτσι θα χαλάσει τα σχέδιά τους».


Νίκος Ελευθερόγλου


Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Σαμαράς: Ψυχραιμία και ταχύτητα χρειάζεται επειγόντως η ευρωζώνη"