Το απόγευμα στις 7μμ. ο δήμος Κορινθίων θα κάνει τα εγκαίνια της νέας πλατείας που δημιουργήθηκε στα Καλάμια. Η πλατεία αυτή θα κοσμείται κυριολεκτικά απο ένα σύμπλεγμα αγαλμάτων που αναπαραστούν την διάσημη σκηνή της συνάντησης του κυνικού φιλοσόφου Διογένη με τον στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο...




Το έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο Αλέκος Πνευματικός ξαναδίνει στην αιώνια πόλη του την ιστορική και πολιτισμική της ταυτότητα.
Μέχρι σήμερα η συνάντηση του Διογένη με τον Αλέξανδρο που έχει μείνει στην αιωνιότητα και την γνωρίζει όλος ο πλανήτης και όλες οι γενιές υπήρχε μόνο στα βιβλία και στην μνήμη.
Σε οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου πολλές δεκαετίες πριν θα είχε γίνει η αναπαράσταση και θα ήταν πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες.
Η Κόρινθος έδειχνε να αγνοεί την σπουδαιότητα αυτή της στιγμής.
Και δεν είναι μόνο τουριστική η ανάγκη για να γίνει η αναπαράσταση. Είναι και εθνική αλλά και διδακτική για τις επόμενες γενιές..
Σε μία εποχή που τα σύμβολα ξεθωριάζουν έρχονται τα δύο αγάλματα να στείλουν το μήνυμα της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και της απλότητας..!
Η Κόρινθος που είναι αιώνια διάσημη για την Λαϊδα,τον Περίανδρο,τον Διογένη δεν είχε μέχρι σήμερα ούτε ένα ίχνος τους...

Ιστορική ντροπή ήταν αυτό.
Μία ντροπή που σβήνει σιγά-σιγά με τέτοιες παρεμβάσεις ο Αλέκος Πνευματικός.
Και λέμε ο Πνευματικός και όχι η δημοτική αρχή γιατί είναι προσωπικές του παρεμβάσεις και εμπνεύσεις.

Πέρσυ ήρθε και πάλι σπίτι ο Πήγασος..
Ο Διογένης πλέον απο αύριο το βράδυ παίρνει ξανά την θέση του στην πόλη που δόξασε και τον δόξασε..

Ακολουθούν σε λίγο ο Περίανδρος (πατέρας της πόλης) και η Λαϊδα..!

Η Κόρινθος αρχίζει και πατά στα χνάρια της ιστορίας της

Αυτά θα μείνουν στον χρόνο και θα θυμίζουν τον δήμαρχο που αν και δεν είναι λάτρης της τέχνης..είχε το τσαγανό να γεμίσει την πόλη με την ιστορία της.
Να την πλημμυρίσει με χρώμα και άρωμα ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ..!!

Γ.ΛΑΜΠΡΟΥ

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Απόψε στις 7 τα αποκαλυπτήρια του Διογένη και του Μ. Αλεξάνδρου στην Κόρινθο..!"