Φρένο στις συζητήσεις και κυρίως τις τοποθετήσεις βουλευτών περί κυβερνήσεων συνεργασίας σπεύδει να βάλει η ηγεσία της ΝΔ διαμηνύοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα ανεχθεί «παρεμβάσεις που υπονομεύουν την δυναμική τού κόμματος ενόψει μάλιστα ενός πιθανότατα εκλογικού χειμώνα».
Γεγονός είναι ότι μετά την υπερψήφιση από την ΝΔ του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ οι «συναινετικοί» της ΝΔ έκαναν την επανεμφάνιση τους αυτή τη φορά όχι δειλά και με μισόλογα.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κ. Χατζηδάκης τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ των συναινέσεων με τον τελευταίο μάλιστα να δηλώνει ότι η εθνική συνεννόηση είναι επιτακτική ανάγκη.

Οι κ. Α. Σπηλιωτόπουλος με χαμηλούς τόνους στη φάση αυτή ,αλλά και αρκετοί άλλοι βουλευτές όπως οι κ. Χατζηγάκης, Δένδιας χωρίς να συγκροτούν ομάδα εμφανίζονται υπέρ της δυναμικής συναίνεσης…
Στην Συγγρού επικρατεί προβληματισμός ενώ ο Α. Σαμαράς δέχθηκε πιέσεις για δημόσια επίπληξη του Κ. Χατζηδάκη αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Α. Σαμαράς είναι βέβαια πολύ έμπειρος πολιτικός για να κάνει μια τέτοια κίνηση και συνέστησε «ηρεμία » στους οπαδούς της σκληρής γραμμής. Παράλληλα δια των επιτελών του έσπευσε να διαμηνύσει ότι στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ «η κυβέρνηση συναίνεσε στις προτάσεις της ΝΔ κι όχι το αντίθετο».
«Η όποια περαιτέρω συζήτηση υπονομεύει ευθέως την δυναμική του κόμματος» συμπλήρωναν με νόημα οι ίδιοι κύκλοι. Ο ίδιος ο Α. Σαμαράς σε συνέντευξη του σημειώνει ότι η ΝΔ ψήφισε το νομοσχέδιο επειδή πέτυχε να καταργηθεί «το άσυλο της παρανομίας» και προσθέτει ότι και στο μέλλον αν υπάρξει η ίδια διάθεση από το ΠΑΣΟΚ να αποδεχθεί κρίσιμες αλλαγές και σε άλλα ζητήματα, θα υπάρξει η ίδια στάση.
«Η κοινωνία -σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ -δεν ζητά πάση θυσία συναίνεση σε όλα, ούτε πάση θυσία ρήξη σε όλα. Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Τα περί συναινέσεων υπονομεύουν την δυναμική του κόμματος»"